Illustratie van:

Deutz-Fahr Meerdere - Voorasvering agrotron veert niet

Bij onze 106 heb ik na veel gehobbel 2 nieuwe accumulators in duitsland besteld. Deze zijn origineel deutz en op chasisnr besteld. Echter veert de vooras nog niet. Wel kan in ze op en af pompen dus cilinders gaan in en uit. Wat kan hier nog het probleem zijn?

Mvg tim

Deel dit topic

Reacties

Welgerap52
Bij veerring uit gaan dan de cijlinders in? En bij veerring aan gaan ze dan half uit?
frammi
Zijn de accumulators op gevuld ( en staan ze op de juiste druk)?
Vaak worden ze drukloos aangeleverd i.v.m. de veiligheid en moet je ze nog met stikstof op druk zetten
AVA
casejxu
@AVA t is nu iets wat ik nog niet heb meegemaakt. Heb de jongen al een en ander op weg geholpen! Helaas zonder resultaat
Welgerap52
Er zitten 3 spoelen op dacht ik 1 voor heffen 1 voor zakken en 1 voor vast zetten van de vooras voor als je de rem intrapt om te voorkomen dat de trekker voorover duikt! Is hier soms iets loos? Zitten de drukbollen juist gemonteerd? Per ongeluk verwisseld
casejxu
@Welgerap52 drukdrukbollen verwisselen is niet mogelijk. Idd dat lock ventiel zou een optie kunnen zijn
deutzke106
Inderdaad. Na veel hulp van casejxu heb ik de achterste bol ook nog vernieuwd en veert die inmiddels weer. Alleen heeft die nu als je de hef of hydrauliek gebruikt de vooras zakt en hij deze weer opnieuw omhoog moet pompen. Waaraan kan dit liggen? heb de spoelen er al af gehad om de o-ringen van de stiften te controleren op lekkage, maar daar was niets aan te zien.
casejxu
@deutzke106 er zitten 3 inbus stoppen in het ventiel. Met daar achter een veer en kogeltje. Vervang degene waar je niet bij kan eerst. Zit onder de montage steun namelijk.
Welgerap52
Of je hebt de boutjes waarmee je de druk van het sijsteem aflaat niet goed vast gezet waardoor de druk direct weg loopt
deutzke106
Zo snel als ik tijd heb ga ik ernaar kijken, want het is best vervelend😔

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz-Fahr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!