'Agroterrorist' lijkt weer actief

In het Land van Maas en Waal lijkt de 'agroterrorist' weer actief te zijn. In de ruggen van gemaaid gras werden vorige week prikkeldraad en keien verstopt. Vorig jaar waren er in dit gebied veel vernielingen.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord

Groen1

Reacties

+1
newholland6640
Bah, wat een *****
+1
BroekieJD
Wa hoopt deze lul te bereiken dan?
+2
ronald73
@BroekieJD Een hel in het leven na de dood.
+5
MaxxuM4ever
Hem inwikkelen in zijn eigen prikkeldraad de kneus.
+1
g-g
Die sukkel moet eens geen eten meer krijgen.
g-g
Moet die de verbouwers ook maar niet lastig vallen
+1
Nick83
Niet 's avonds harken om volgende ochtend te hakselen dus...
+4
Frans1
@Nick83 typische Nederlandse opmerking😞 Die schoft moet koste wat kost gepakt worden,want daar is meer mee aan de hand dan een steekje los als je zulk soort dingen bedenkt.hoever gaat dat op Den duur?
+2
de jonge
@Frans1 hetzelfde als dat je de auto niet op slot doet en ze zeggen dat je de dader in de verleiding hebt gebracht. ook al laat je de deur openstaan,je hebt met je klauwen van een ander zijn spul af te blijven!!!!!!!!en zo ook met vernielingen en dit geestgestoorde werk
+3
MaxxuM4ever
@Nick83 of juist wel harken en met een paar maten de wacht houden.
Nick83
@MaxxuM4ever denk dat je veel geduld moet hebben...
+2
MaxxuM4ever
@Nick83 poar neem’n
+1
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever ik zou er best een paar nachtjes posten voor over hebben💪🏽
paul1
Staan nergens vingerafdrukken op ?
+1
Fred4130
Blijkbaar zijn er in dit land toch nog teveel mensen die teveel tijd over hebben of überhaupt geen sodemieter uitvreten. De werkverschaffing na de oorlog was zo gek nog niet .....
+4
van Ittersum
@Fred4130 je gaat je straks nog verbazen indien ze deze persoon pakken wat zijn achtergrond is, waarschijnlijk hopeloos narcistisch gecombineerd met een persoonlijkheids stoornis
Gerron
@van Ittersum Het is denk ik iemand die graag in de belangstelling staat. Bijvoorbeeld de meest fanatieke brandweerman die dan pyromaan blijkt te zijn. Uitsmijters denken ook nog wel eens dat ze meer mogen dan normale mensen...
Maar is er echt geen mogelijke reden te bedenken? Zoiets als uitbreiding of nieuwe stal of windmolens? Of iets in de persoonlijke sfeer?
+1
Nick83
@Gerron Kan een boer zijn... Hier in de buurt is int verre verleden ook wel eens van een kuil het plastic verrot gesneden door - wat later bleek - een boer. Hij was zelf komen helpen om er nieuw zeil op te doen ...
Gerron
@Nick83 De liefste en meest betrouwbare personen doen zoiets niet....
Ik las hier eens over een boer die maar niet begreep waar de antibiotica in de melk vandaan kwam. Na het ophangen van camera's wist hij het wel. Er werd hier helaas niet geschreven wie de dader was.
Gerron
@Wilbert Bedankt,zo zie je maar weer wat voor rare redenatie zo iemand kan hebben.
grös
@Gerron
De bank heeft later ook de stekker uit z'n bedrijf getrokken, het heeft hem weinig opgeleverd, behalve de bijnaam "penicillineboer", alleen is hij al lang geen boer meer.
Gerron
@grös Dus de dader was zelf ook boer!
grös
@Gerron
Ja 3 robots, 2 fendt vario's, een mercedes, asbest-toko, paar bunder land en rest ASR vastgoed..
Frits1
@grös boerderij staat weer te koop volgens mij, zag een advertentie staan van kijkdagen.
grondlozeboer
@Frits1 klopt
Piet1960
@Nick83 Die kaaskop is toch ook een keer bekend geworden, zal in de bom.waard ook wel een keer gebeuren. Worden toch een keer overmoedig.
walker1
@Gerron Het speelt al een tijdje. Windmolens zijn voor zover ik weet geen plannen voor. met uitbreiding van een stal heeft het ook niks te maken. Het zijn ook geen dierenactivisten waarschijnlijk, dit omdat activisten meestal wel hun acties opeisen en bovendien zijn er ook een paar keer halve boomgaarden fruitboompjes omgezaagd in hetzelfde gebied. Verder zijn er bij meerdere boeren plastic van kuil of balen kapot gesneden en spijkers, rvs in de mais verstopt. Vorig jaar was er even sprake van dat elkaar beconcurreerde jagers er achter zaten, maar daar is geen bewijs voor gevonden. Ook de naam van een aannemer gonsde een tijdje rond, maar daar hoor je nu ook niks meer over. Vreemde is dat zowel (melk)veehouders, loonwerkers, maar ook fruittelers de slachtoffers zijn. Daar zie ik niet echt een logisch verband in. Is in ieder geval een heel mysterie hier in Maas en Waal. Hopelijk pakken ze hem/haar een keer en dan ben ik wel benieuwd wie het is en waarom.
Nick83
Quote Reactie van @walker1:
bovendien zijn er ook een paar keer halve boomgaarden fruitboompjes omgezaagd in hetzelfde gebied

Nou ja ... fruitboompjes worden met regelmaat besproeit met allerlei bestrijdingsmiddelen. Dierenactivisten zijn met hetzelfde gemak ook daar tegen.
walker1
@Nick83 Dat misschien wel, maar zulke lui eisen hun acties meestal wel op. Bovendien staan er bij de meeste boomgaarden geen bordjes of het fruit wel of niet bespoten wordt.
Fred4130
@van Ittersum ik verbaas me tegenwoordig niet snel meer ergens over, ik verwonder me slechts.....dit in de trant zoals mijn wijze moeder dit gezegde altijd gebruikte: verbaas je niet, verwonder je slechts...
*****maniak
JohnDeere6serie
JohnDeere6serie
@JohnDeere6serie kan ook een kermisbezoeker zijn geweest staat er....
wotan2
@JohnDeere6serie Hier in de omgeving zijn meerdere trekkers al pompend aangereden, meestal lag dan heel het spul verderop in een sloot, hier stonden wat bomen in de weg.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @wotan2:
trekkers al pompend aangereden

Terwijl ze aan het tanken waren? Of meermaals aangereden met een bijvoorbeeld een vrachtwagen?
+2
wotan2
@jammermaarhelaas lol, stonden water op te pompen en wegdrukken naar haspel, lager in versnellingsbak ging ergens naar de kl@te. Hier door kwamen assen of tandwielen in de versnellingsbak tegen elkaar en reed de trekker weg, schijnbaar een Renault kwaal.
pietjepuk
@wotan2 Dan gaan de slangen aan de pomp toch gelijk stuk en valt de druk weg. Hierdoor wordt de motor gelijk stil gezet.
bio boer
@pietjepuk niet alle boeren hebben er beregen beveiliging op denk ik
walker1
@wotan2 Geen idee of het een Renault kwaal is. Volgens mij is het met beregen, mest mixen, etc, wel aan te raden alles in de vrij te zetten wat in de vrij kan. dus niet alleen de versnellingspook, maar ook de voor- achteruit pook of schakelaar en de groepenpook.
pietjepuk
@walker1 bij sommige trekkers moet er juist een bepaalde pook in de versnelling staan voor de smering
walker1
@pietjepuk Oke, zal per merk verschillen. Maar de rest wel in vrij laten staan is dan nog steeds aan te raden.
jammermaarhelaas
@walker1

Het alles in vrij zetten is ervoor om zo weinig mogelijk te laten meedraaien en dus zo weinig mogelijk draaikracht te gebruiken voor het verwarmen van olie.

Wat betreft Renault, de naam zegt t al.
+1
walker1
@jammermaarhelaas Die grap ken ik, maar hier heeft een Renault 751 het altijd prima gedaan en doet het nog steeds.
@pietjepuk
Quote:
bij sommige trekkers moet er juist een bepaalde pook in de versnelling staan voor de smering

Wat weet je hier meer over? Onze lamborghini draait namelijk stuk als hij stationair staat te draaien op de aftakas voor een lange tijd, bijv voor de mestmixer of de landbouwkraan. De trekker is 60 pk dus zou het makkelijk aan kunnen, maar het mechanisatie bedrijf zegt dat het komt doordat de trekker alleen smeert als ie rijdt. Zou het ook kunnen dat ie smeert als je m in een bepaalde versnelling zet?
pietjepuk
@bernard-vant-klooster Wat voor type lamborgini is het? Komt de zelfde trekker ook als same uitvoering voor? Dan kan @joop-same je misschien verder helpen.
@pietjepuk ja, is eigenlijk gewoon same, een lamborghini 674 is het
brauheist
Zijn van de week ook 150 pakken kapot gesneden, posten kan bijna niet of je moet bij elk land iemand neer kunnen zetten. zijn ook niet dezelfde boeren die lastig gevallen worden, ze pakken een willekeurig land snachts
Jansky
nos.nl/l/2244636/
Ook beregenen is al niet meer vertrouwd. En heb respect voor iemand die eerlijk z’n brood verdient
Jansky
@Jansky Was al bekend zie k nu
walker1
@Jansky Wat mij betreft mag die dader een keer "tegen een riek aanlopen" de hele agroterreur kwestie speelt volgens mij al anderhalf jaar. Eerst dacht men aan jagers die jachtgebied wijt waren geraakt, maar daar is niks uitgekomen. Extreem linkse dieren/milieu clubjes zijn het ook niet, die rijden doorgaans geen fruitbomen plat en bovendien eisen die ook vaak hun acties op. Er zingt ook al zeker een jaar de naam van een aannemer uit de regio rond, maar meer dan dat is het ook niet.
brauheist
@walker1 je kunt er geen pijl optrekken zowel loonwerkers als boeren zijn de sjaak en sinds vorig jaar ook fruittelers
Harry K
Toch is er wel wat mogelijk om zoiets op te lossen bedenk ik me. Probleem is, leest de dader(s) hier mee?
CorP
Quote Reactie van @Harry K:
Toch is er wel wat mogelijk om zoiets op te lossen bedenk ik me.

terrorist is toch geen beschermd diersoort... 😉
Harry K
@CorP Hihi, snap 'm.
Maar bedoel om er achter te komen wie hier achter zit.
Is er hier inmiddels een recherche-eenheid mee bezig?
Zo ja, heeft hier iemand de contactgegevens van?
walker1
@Harry K De lokale politie is er zeker wel mee bezig. Als je wat te melden hebt moet je bij de politie West Maas en Waal zijn, of politie Druten
+1
de jonge
@walker1 die zijn er al anderhalf jaar mee bezig en wat is tot nu toe het resultaat........... het is wel te begrijpen dat er mensen zijn die op wacht gaan liggen en de dader(s) zelf even willen gaan aanpakken
+1
Fendt926Driver
@de jonge je hebt tegenwoordig wild camera s die automatisch opnemen als er iemand infra rood gedetecteerd wordt....
Zo stonden wij met gras schudden al eens 6 keer op de camera
MaxxuM4ever
@Fendt926Driver zoals in die film enemy of the state waar een moord met een wild camera wordt gefilmd, helemaal geen gekke dingen inderdaad.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!