Renault oranje of rode kleur

We hebben enkele oude Renaults uit de 60er jaren. Wie kan me duidelijkheid geven over het kleurgebruik in die jaren? Vele trekkers zijn oranje, maar dezelfde modellen ook vaak in rood. Zoals bij de Super serie en de Renault Master. Ik weet dat Renault heeft samengewerkt met Porsche, daar komt waarschijnlijk de rode kleur vandaan, maar hoe zit het nu precies?

Deel dit topic

Reacties

weurding
Dat heeft te maken met het land waarin ze werden verkocht, frankrijk hield vast aan de oranje kleur, vooral duitsland en nederland kozen voor de rode kleur, sinds de invoering van de D serie werden de velgen ook wit gespoten
jappetje
Dus als ik het goed begrijp kon de klant dus kiezen tussen oranje of rode kleur? En de fabriek leverde dus de gewenste kleur?
Schluterfan
Zo heel raar is dat niet dat exporttrekkers andere kleuren kregen, kijk maar naar Hanomag. In Duitsland waren ze van dat rare groen/blauw (appelblauwzeegroen???), in de export waren ze rood met geel/orange velgen. Schlüter is ook zoiets. In de jaren 50-60 werden ze in Duitsland verkocht in het grijs of het groen, maar voor de export waren ze dan weer rood met gele velgen. Maar als je wou kon je ze in Duitsland dan ook weer in dat rood met geel krijgen. Vermoedelijk zal het bij Renault ook zo gegaan zijn. En er zullen ongetwijfeld nog andere merken zijn die het deden.
weurding
Denk het wel, kan me niet voorstellen dat de oranje later gebruikt uit frankrijk zijn gekomen, was ook per dealer verschillend wat ze zelf mooi vonden
hobby-farmer
@jappetje mss. heb je hier wat aan, www.renaultoloog.nl - landbouw
Clear-up
Moet je Pino even hebben, die weet dat wel.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1