Illustratie van:

Fordson Dexta - Gloei systeem

Het gloei systeem van de Fordson Dexta is overleden naar helaas kan ik nergens vinden op internet of in het boekje hoe het gerepareerd moet worden of waar het aan zou kunnen liggen.
Wie kan mij helpen?

Deel dit topic

Reacties

kremer1
Is het gloei spiraal niet kapot?
HollandNew
Meestal is het dan idd. het gloeispiraal. Daar kun je nog het makkelijkste aankomen van al die onderdelen (kramp.com/ ofzo)
F-E-N-D-T-J-E
Op www.fordson-dexta.com staat complete werkplaats handleiding gratis te downloaden alleen is in t engels maar wat is t probleem precies wat doet hij niet krijgt hij geen stroom? kan aan schakelaar liggen als originele er nog op zit even los prutsen en contacten schoonmaken spiraal effe op de accu testen met 2 draadjes dan weet je of die het doet ja of nee mijn trekker super dexta was t schakelaartje het probleem die heb ik toen schoongemaakt maar eerst even draad doormeten of wel stroom op zit is tog heel makkelijk dan weet je waar je t moet zoeken
F-E-N-D-T-J-E
Als je veel onderdelen voor forson dexta nodig hebt dan moet je is kijken op www.agrilineproducts.com wel in engeland maar veel dingen zijn de moeite waard en verschepen kost niet zo veel bijv. gistermiddag bij munsterman bv geweest in varseveld daar heb ik gevraagd om een tankmeter voor een ford 4000 daar koste hij excl. btw 170 euro originele en imitatie 72 euro excl. ik naar engelse site daar kost zelfde imitatie tank meter 22.50 euro excl btw als dat de moeite niet is
old man jose
Een Dexta heeft een vlamstart dat wil zeggen een gloeispiraal verwarmt een bimetaal, als deze warm is opent een diesel leiding dan komt de diesel op de gloeispiraal en ontvlamt dan wordt de inlaatlucht verwarmt. its a simple.
Tom VB
It's that simpel.
ha189
Kan je dit spul wel leveren meestal op voorraad

www.trekker-onderdelen.nl

je mag me ook bellen 06-382 906 95 na 18:00
RobDeutz104
Dacht dat je bij een dexta zelf de diesel er over heen moet spuiten, met dat pompje wat linksonder de tank hangt
Veraart
Nieuwe gloeispiraal bestelt. denk dat het waarschijnlijk aan de bekabeling ligt maar het trekkertje heeft al 10 jaar niet meer gelopen dus het kan overal aan liggen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!