Ford 4610 - Ford 4610 cabine

Kan ik de cabine van een ford 4610 weghalen ?
Hoe ? Moet er veel verandert worden ???

Deel dit topic

Fordje1

Reacties

jammermaarhelaas
Dat ligt met name aan het type cabine.
Een supercab, de cabine met aan de voorkant een rond dak,
tractorfan.nl/picture/1184826/…
en de lp cabine,
tractorfan.nl/picture/1216109/…
de cabine met rechte voorkant, geven veel werk na demontage.
De spatborden zitten aan die cabines, de pedalen hebben andere hevels en de hendels voor hef, aftakas, hydrauliek differentieel slot en doorstroomventiel hebben andere of extra overbrengingen. Als je de cabine er dan af hebt moet je dus andere spatborden monteren, en de genoemde pedalen en hendels aanpassen/vervangen, verlichting nieuw opbouwen enz.

Wat je wel eens ziet is dat een cabine is afgezaagd boven de spatborden, zo heb je een cabrio. Of dat de ramen er uit zijn, dan heb je een veiligheidsframe over.
Bijvoorbeeld:
tractorfan.nl/picture/853013/…

Heb je een later opgebouwde cabine zoals bv. door fritzmeier of brill geleverd werden, dan houd je gewoon de originele tractor zonder cabine over, zonder dat je wat hoeft aan te passen (of wat kleinigheden).
Voorbeeld van het principe van zo'n cabine:
tractorfan.nl/picture/706934/…
Fordje1
Het is een ford 4610 met een ronde voor ruit
Fordje1
Het is een supercab
Fordje1
Het is een supercab
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!