John Deere 2030 - verstuivers er uit

Mijn deere rookt veel als hij stationair loop
kleppen al gesteld bleef het doen
dus denk ik dat de verstuivers het niet goed meer doen
dus die er uit
maar dat wil dus niet zonder heel veel geweld
iemand een idee hoe het wel kan zonder veel geweld

vrg sander
sanderwoude

Reacties

Mijn broertje heeft volgens mij een werktuigboek van een 2030 liggen misschien moet je hem even vragen, hij heeft een 1030 volledig gereviseerd en die moest ook verstuivers vervangen. Moet je even kijken bij Fotos van een 1030 wat zijn tf account is. Het is de 1030 met de originele kooi er op waar heel veel fotos van op staan.
RobinBos
Daar kun je speciaal gereedschap voor gebruiken als ze vast zitten. dit is bij je dealer wel verkrijgbaar, net als een verstuiver tester
sanderwoude
Robin die willen het niet uit lenen
testen kan ik op het schip doen
RobinBos
Weet je hoe dat ding eruit ziet? anders kun je het zelf misschien ook wel maken.
Hoekstraj
Of gewoon een verstuiver trekker maken
Fokke
Zitten ze vast in het kool ofzo dan ? Lukt het niet met een beetje kruipolie o.i.d. ? Dat eventjes mooi in laten trekken (één nachtje) en het dan eventueel met warme motor weer proberen.

Ik heb hier zelf geen ervaring mee, dat van die kruipolie had ik op school al eens gehoord en het proberen bij een warme motor las ik net op internet 😉
Valtra-Fordpower
Hoe zit zoiets vast? in een cunus geklemt met een klemplaat? Dan moet je het proberen te draaien...
Fokke
Hoe het precies zit weet ik niet maar je zou ze ook los moeten kunnen halen met een (goed passende) dopsleutel met een uitsparing aan de zijkant.

problemcar.nl/viewtopic.php/?pid=762363
Tom VB
Potloodverstuivers. Eruit wrikken, er is van snap-on volgens mij een goed en klein speciaal koevoetje voor.
RobinBos
Bij deze niet denk ik fokke. dit zijn gewoon penlite versuivers. naast de verstuiver zit een boutje met een klemmetje dat hem naar beneden houdt. als dat boutje eruit is kan hij dus omhoog, mits deze niet vast zit.
inspuiten met kruipolie, en proberen te draaien, maar niet te lomp. als hij eenmaal draait zou je een bandenwipper eronder kunnen zetten, en daar voorzichtig op drukken, en draaien tegelijk.
Adri-JD850
Motor warm laten draaien, en de verstuivers proberen te draaien en tegelijk omhoog trekken zorg dat ze niet afbreken geen geweld zoals al gezegt is, nieuwe verstuivers kosten bij Kramp 2jaar geleden 70 euro per stuk zelf ook gedaan bij 2130 deze gingen gelukkig goed los.
jd user
Loshalen met een speciale verstuiver slagtrekker.Ik kan het zelfs met een waterpomptang.Zo vast zitten ze niet.Je moet niet buigende beweging maken.Dan kunnen ze breken en ben je verder van huis.Dus een rechtstaande beweging maken.

succes ermee
sanderwoude
Zijn er uit heb via via zoon trekker op de kop getikt maar bedankt allen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!