Nuffield Universal Four - Gezocht: de technische gegevens van een Nuffield Universal four tbv aanvraag GV-kenteken

Hallo allen,

Heb zojusit mijn eerste trekker gekocht om tourritjes mee te gaan rijden.

Het is een Nuffield Universal Four.

Wil later dit jaar een grensoverschrijdende tocht maken en wil nu een GV-kenteken aanvragen. Op het aanvraagformulier worden allerleid technische details en afmetingen etc gevraagd over de trekker die ik niet ken. Is deze technische info ergens op internet te vinden svp?

Wellicht nog tips voor dit type trekker (ik ben “starter” en zeker geen gevorderde sleutelaar). Dat kan handig zijn bij een evt antwoord 😃
Nuffield2018

Reacties

+1
kramer
Nuffield2018
@kramer Veel dank. Dit is zeer bruikbaar!
Wimsumar
Beste Nuffield2018:

Quote:
tips voor dit type trekker

Welk typenummer is het? ( Bijvoorbeeld 10/60).
walker1
@Nuffield2018 Waarom kiest een "starter en niet gevorderde sleutelaar" voor een Nuffield? Kwam die trekker toevallig op uw pad, of bewust naar gezocht. Merk bestaat al bijna 50 jaar niet meer en is in NL niet echt veel verkocht en was technisch ook niet het meest betrouwbare merk, zoals dat wel met meer spul uit de UK was. Ik heb geen of er nog goed aan onderdelen te komen is, in ieder geval zijn ze in de UK wel in grotere aantallen verkocht, dus aan de andere kant van de Noordzee is vast meer te vinden dan hier.
MF 2725
@walker1 Beter een MF 135 kunnen kopen. 🚜👌😄
walker1
@MF 2725 is dan wel wer minder zeldzaam en bijzonder. Ik ben gewoon nieuwsgierig of er bewust voor Nuffield is gekozen of toevallig tegen gekomen.
+1
Nuffield2018
@walker1 Precies zoals je aangeeft: toevallig op m’n pad gekomen. Geen bewuste keuze, buiten het feit dat ik het een gave trekker vind.
bas101
Die Nuffields schijnen wel snel te zijn , maar betreft de afmetingen voor GV als lengte breedte wielbasis die kun je toch eenvoudig zelf even met een rolmaat opmeten ?
+1
wotan2
Nuffield2018
@wotan2 Veel dank. Dit is zeer bruikbaar!
+1
Wimsumar
Beste Nuffield2018:

Quote:
Het is een Nuffield Universal Four.

Met type aanduiding: 4DM?

(Daarvan is namelijk redelijk wat documentatie op internet te vinden).
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Nuffield Universal Four ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!