Kubota B6000 - Olie lekkage hydroliek en versnellingsbak

Hallo allemaal

Ik ben hier nieuw en heb een kubita b6000. Als ik de hefinrichting gebruik als de tractor net is gestart werkt deze keurig. Als de tractor eenmaal 10 minuten loopt dan komt de hefinrichting happeren omhoog (waarschijnlijk verstopt vuilfilter hydrauliek) en er stroomt olie via me versnellingpook me bak uit. Het ruikt naar hydrauliek olie. Iemand tips buiten het verkopen van de tractor. Haha

Gr. Sam
Sam-b6000

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Sam-B6000:

Quote:
waarschijnlijk verstopt vuilfilter hydrauliek

Dat behoort tot de mogelijkheden.

Hydrauliekfilter, zie pdf pagina 40:

Handleiding KUBOTA B6000:
vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
+1
Sam-b6000
@Wimsumar

Dank voor je reactie. Ga hem schoonmaken. Wat zou het anders kunnen zijn.?
Wimsumar
Beste Sam-B6000:

Quote Reactie van @Sam-b6000:
Wat zou het anders kunnen zijn.?

Vermoedelijk is de olie ook zeer oud en/of met water vermengd (is deze "mayonaise"/roestkleurig?) waardoor schuimvorming optreedt en de versnellingsbak 'overkookt'.

Quote:
stroomt olie via me versnellingpook me bak uit.

P.S.: De geur zal van gear-oil zijn ("stinkolie"). Deze oliesoort wordt namelijk bij voorkeur gebruikt in versnellingsbak/hydraulisch systeem van dit soort trekkertjes.
Sam-b6000
@Wimsumar

Dank voor je reactie, filter zat dicht en idd er heeft water bij gezeten.! Filter weer schoon en morgen nieuwe olie erin.

(klik om te vergroten)

Sam-b6000
@Wimsumar

schoonfilter

(klik om te vergroten)

+1
Wimsumar
Beste Sam-B6000:

Quote Reactie van @Sam-b6000:
schoonfilter

Goed gewerkt! 👍

P.S.: Probeer de versnellingsbak zo goed mogelijk uit te laten lekken van de vieze olie. Doorspoelen is gewenst. Eventueel kun je binnenkort na een korte interval de olie weer verversen.
Let bij het aftappen ook goed op de achteraseindvertragingsportalen (indien van toepassing op zo'n KUBOTA). Deze hebben beide dan een aparte aftapplug (omdat ze lager/dieper liggen dan de versnellingsbak.
+3
Sam-b6000
@Wimsumar

Klopt heeft deze tractor.. aftappluggen nu alle 3 open. Morgen olie erin met een flush reinigings middel erbij. Zal deze 2uur laten reinigen (warmdraaien/gebruiken) en dan nieuwe verse olie erin. En dan kijken of het verholpen is.!
Sam-b6000
@Wimsumar

Alles werkt weer keirig naar behoren. Dank voor de tips en het meedenken.!!🖒👍
+1
Wimsumar
Beste Sam-B6000:

Quote Reactie van @Sam-b6000:
keirig

Keigoed!
ممتع
nhfendt fan
[@hazemelhifnawy@gmail.com wil je daar sambal bij of gaat het zo mee ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!