Deutz D30 - ontvetten bij de vooras

Beste tf-ers, ik ben onze deutz d30s aan het restaureren en ik heb hem helmaal uitelkaar gehaalt en ontvet en hij staat helemaal in de grondverf behalve de vooras. Nu was mijn vraag is het mooilijk om de vooras er vanonder te halen wat daar zit alles bij dat kantel punt onder het vet en daar kan ik niet echt goed bij. Eventuele andere tips om dit vetvrij te maken zijn uiteraard ok van harte welkom! Alvast bedankt,

Tfer deutz-5006
Deutz-5006

Reacties

staaf
Ontvetten tot waar je kan, en dan gewoon verven/spuiten. Wat je niet bijkunt zie je vaak ook niet. Neem niet aan dat er veel roest op de vooras zit dus ik zou me er geen zorgen over maken. Zo heb ik t ook gedaan.
johniePOWER
Pure koudontvetter erop spuiten en 10 minuten wachten en dan afspuiten met de hogedrukspuit
ih 856
Weet niet precies hoe het zit maar zal toch niet zo moeilijk zijn om hem er onder uit te halen
siegfried001
Ja inderdaad, product als TIX ontvetter ofzo opspuiten, goed laten inwerken en dan afspuiten, eventueel met een vuilfreeslans(daar door kom je ook in hoekjes waar je met een gewone las over zou spuiten) zo is het bij mijn d3005 toch ook gelukt, staat van gisteren avond in de grondlaag 😉
Wimsumar
Beste Deutz 5006: Staaf heeft gelijk. Die plek zie je niet en hoeft niet opnieuw in de verf. Trouwens, een beter conserveermiddel dan opgedroogde vet/olie met stof is er niet.
Deutz-5006
Ik heb maar staafs raad opgevolgt!, ik heb er nog eens goed naar gekeken maar het was niet roestig maar gewoon de orginele kleur groen dus het is eigelijk helemaal niet nodig geweest. bedankt jongens
old man jose
Wat is dit boy's een restauratie projekt verknallen door een vooras niet schoon te maken? Sjonge jonge jonge foei. Kijk eens hier:
tractorfan.nl/picture/390007/
RF-HanomagR19
Wat een luie apen hier hee!! Gewoon die vooras er onder vandaan halen!
Heb mijn trekker tot op het laatste boutje gestript, ontvet, gezandstraalt en 2k lak.

+1 voor Old man jose
-10 voor staaf zijn domste antwoord ooit!!
Wimsumar
Beste RF-HanamagR19: Ach, wat maakt het uit? De koningin heeft op 't eind van de week ook een bruine streep achterin de onderbroek, daar ziet toch ook niemand wat van? 😉
Deutz-5006
Ik vind dat van staaf niet zo heel slecht want er zit nog gewoon het orginele kleur groen en @old man jose ik verknal de trekker iniedergeval niet!
Deutz-5006
Maar ik ga nog wel ff een poging wagen om de vooras er vanonder te halen want ik verwacht dat het wel meevalt!
MarcelFendt
Gewoon er onderuit halen, bij mijn fendt hebben ze ooit een snelle restauratie gedaan het vet zat overal nog er is gewoon overheen gespoten, van de winter ben ik aan het krabben geweest en kwam de ouwe verf er nog onder vandaan, Als je het doet doe het dan meteen goed 😉 de vooras eronder uit halen kon nooit lang duren of moeilijk zijn ( we hebben van de winter bij mij de vooras erook onder uit gehad en netjes gemaakt 😉 )
djwpk
Je kan het maar 1x goed doen. Als je 2x moet?
Heb je zitten knoeien!!

Achteraf er spijt van hebben dat je het niet hebt gedaan is ook niks.

Kun je ook meteen controleren of er spelling op zit.
Of dat de as ingevreten is om dat hij geen smering heeft gehad.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!