Fiat 180-90 - Remt niet meer

Hallo,

Mn 180-90 remt niet meer. Het bakje met remolie was leeg maar ik heb het bijgevuld. De remmen heb ik ontlucht, er zit nu wel druk op de pedalen maar ik druk hem wel tot onderaan in en remt een heel klein beetje. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen

Gr janick
fiattopper

Reacties

Bakker S
Je moet meer ontluchten. En een voor een. Je bent wel ff bezig. Om denken dat het bakje gevuld blijft. Maar eens kijken of het lukt. Bij elke slag moet er goed olie uit komen bovenop de achteras!
fiattopper
@Bakker S heb ik gedaan maar ik zal nog het nog een keer doen
fiattopper
@Bakker S khoop nog stiekem dat dat het is want anders moet ik de trompet er weer afhalen (Zit er net twee weken weer op).
stephan-inter
Heb je ook gekeken waarom het bakje leeg was?
fiattopper
@stephan-inter nee weet ik niet heb hem nog maar net
ronald73
Blijft het reservoir nu vol, of is het na een tijdje (bijvoorbeeld dag of week) al weer leeg?

Als het reservoir leeg loopt verwacht ik dat de afdichtingsringen van de remcilinder(s) lekken, als het reservoir vol blijft verwacht ik een probleem in de rempompjes. Ik weet niet meer zeker of er voor de rempompen reparatiesetjes te verkrijgen zijn, de afdichtingsringen voor de remcilinders zullen denk ik nog wel te verkrijgen zijn.

En ja, eerst natuurlijk goed ontluchten, net als @Bakker S al aangaf, voordat je besluit om te gaan sleutelen 😉
fiattopper
@ronald73 heb hem nu een week vol maar loopt niks leeg, maar ik heb h3m ook nog niet veel gebruikt.
Bakker S
@fiattopper Dat lekken van de remcilinder gaat heel langzaam. Keering is dan stuk. De remolie gaat dan in de achterbrug. Zit bij jouw toch wel een controle lampje op het remolie potje?
fiattopper
@Bakker S 😝zit net nieuwe achterbrugolie in
ronald73
@fiattopper Ik heb dezelfde olie in de achterbrug als in het remsysteem: 10W30.
Kijk, dan maakt het niet zoveel meer uit als je remcilinders lekken 😉
fiattopper
@ronald73 😂 maar dan moet hij wel kunnen remmen.
fiattopper
@ronald73 Hij lekt nu onder cabine zag ik. Zullen dat de remcillinders zijn?
ronald73
@fiattopper Dan zou het alleen een lekkende remleiding kunnen zijn. Ik verwacht niet dat het olie uit het remsysteem zal zijn wat daar onder die kabine ligt. Fiats lekken wel eens vaker 😉
Remleidingen kunnen lek gaan als ze ergens tegen aan trillen en dan door schuren. Was bij mijn Fiat gebeurd. Remleiding van een poolse bestelwagen paste precies 😄
Bakker S
@fiattopper Je zou dan een lekke remleiding hebben. Ik zou ze dan alle 2 vervangen. Remcilinder zit in de achteras. Als die lekt.., dan lekt hij de olie in de achterbrug. Zie je niks van, hooguit in het rem reservoir.
fiattopper
@Bakker S valt mee dr is een klepje die druk opbouwt krom
fiattopper
Het kan ook niet aan het verdeelblok liggen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 180-90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!