Illustratie van:

Ford 2000 - Brandstofpomp levert geen diesel meer

Hallo allemaal,

Onze Ford 2000 start niet meer nadat hij een paar jaar heeft stilgestaan, het probleem hebben we gevonden en bevindt zich bij de brandstofpomp. Er komt wel brandstof in via de leidingen maar op de drie punten waar het de verstuiverleidingen in moet komt er geen diesel uit. De bovenkant van de brandstofpomp is er afgehaald en we hebben gekeken naar het stop heveltje en of alles soepel bewoog. Op het eerste gezicht leek het allemaal wat stroef te gaan daar binnen maar nadat de bovenkant er weer op gezet was kwam er nog steeds geen diesel uit de brandstofpomp. Uit de ontluchtingsbout kwam wel gewoon diesel. Verder hebben we nog wat delen aan de zijkant en onderkant losgeschroefd en gekeken of we gekke dingen zagen of vonden. Nu vonden we onderin de pomp wel viezigheid, aan de zijkant kon alles draaien en binnenin zagen we ook wat draaien als de motor draaide. Het probleem lijkt te zitten op het moment waar de brandstof de leidingen ingepompt moet worden maar hoe het daarbinnen allemaal werkt weten wij niet precies. Nu is mijn vraag waar zit het probleem? En hoe is dit op te lossen?

Met vriendelijke groeten,

Fendt303 Iwan

PS: het betreft een CAV roterende pomp op een Ford 2000

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Huuuuub
Dan is de brandstofpomp inwendig kapot, het beste kun je de complete pomp wegbrengen voor revisie.
nhmonteur
Schroef dan aan de voorkant van de pomp eens het dekseltje weg waar die leiding aan vast zit. Dit zit met 4 boutjes vast. Als dit dekseltje eraf is dan zie je een soort schottenpompje. Start of draaien de motor eens en kijk eens of dit pompje rond draait. Als dit niet zo is dan is de pompas gebroken en zou er een andere pomp op moeten of deze laten repareren.
Fendt303 Iwan
@nhmonteur dat hebben we net ook even geprobeerd. Een pinnetje houdt de buitenste rand op z'n plaats en als de motor rondgedraaid wordt dan verschuiven die 4 schoepen rond. Dat asje is dus niet gebroken. Is indertijd goed lopend weggezet dus een breuk lijkt niet van toepassing.
nhmonteur
@Fendt303 Iwan en je weet zeker dat de brandstofpomp genoeg diesel aangevoerd krijgt? heb ook een keer zoiets gehad en dacht toen ook dat de pomp genoeg diesel kreeg, maar bleek uiteindelijk toch een vuiltje in de tankkraan te zitten waardoor er net niet genoeg diesel werd aangevoerd om de pomp goed te laten werken
Wimsumar
Beste Fendt303 Iwan:

Quote Reactie van @Fendt303 Iwan:
Is indertijd goed lopend weggezet

Waarom is het deksel waarop de inspuitpomp gemonteerd is los?
Fendt303 Iwan
@Wimsumar @nhmonteur Sorry voor de late reactie maar we hebben het probleem gevonden! we hebben de brandstofpomp opengemaakt en wat bleek, de plunjer zat vast. We hebben hem weer in beweging gekregen en toen weer de brandstofpomp in elkaar gezet. De trekker geprobeerd te starten, en ja hoor, er loopt weer brandstof doorheen!
Wimsumar
Beste Fendt303:

Quote Reactie van @Fendt303 Iwan:
De trekker geprobeerd te starten, en ja hoor, er loopt weer brandstof doorheen!

Maar startte de motor ook?
Fendt303 Iwan
@Wimsumar nee dat nog niet, we hadden de verstuivers weggebracht voor reparatie dus het is nog even wachten tot die weer terug zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2000 en hebben de trefwoorden brandstofpomp , startproblemen en verstuivers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!