Fordson Major - Fordson major lekkende opvoerpomp

De opvoerpomp op mijn Fordson Major lekt behoorlijk veel brandstof uit het gaatje dat aan de onderzijde zit naast het pomphendeltje. Nu heb ik hem al los gehad,schoon gemaakt en teruggeplaatst. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd.
Kan iemand mij wellicht verder helpen met een oplossing?
Rik.

Reacties

blauwe tractor
Als het opvoer pompje lekt is het membraan versleten gescheurd of gewoon stuk membranen zijn gewoon te koop .
Als je evt naar Panningen gaat daar staan op de markt veld enkele mensen die losse delen verkopen ,opassen met blijven rijden de diesel kan ook zo maar het carter instromen waardoor de smeerolie word verdund en de gevolgen van die zijn niet erg gunstig( motorschade enz enz).
Wel even de oude meenemen voor het model deze willen wel eens verschillen.
major6cil
Je membraam is inderdaad lek, dus of een nieuwe membraam kopen of een nieuw opvoerpompje.
farmer103
Opvoerpompje word tegenwoordig bijna niet aan gesleuteld! Voor een kleine 30 euro heb je een nieuwe (bijv bij histoparts)
blauwe tractor
@farmer103
Tractor origineel laten en gewoon repareren.
farmer103
@blauwe tractor een opvoerpompje kun je gewoon origineel bestellen dus zal niet weten wat het probleem is😂
+1
oldtimergek
@farmer103 nieuwe is inderdaad goedkoper als revisie setje.
MF698
@farmer103 gewoon zo’n reparatie setje kopen, want zo’n nieuwe van histoparts ziet er maar namak rommel uit
+1
MF698
@farmer103 gewoon zo’n reparatie setje kopen, want zo’n nieuwe van histoparts ziet er maar namak rommel uit
farmer103
@MF698 ik ben zelf ook alle dagen druk om oldtimers op te knappen en ben het er inderdaad 100% mee eens dat een trekker zo origineel mogelijk moet blijven maar opvoerpompjes en dergelijke zijn dingen waar je tegenwoordig niet meer mee gaat prutsen maar gewoon vervangen want dat spul is op leeftijd.. die van histoparts is perfect want ik heb hem zelf ook op onze Fordson zitten en deze is exact het zelfde als de originele! Doet het super en mooi lek vrij! Wanneer je ze gaar reviseren zijn ze vaak her en der krom of beschadigd waardoor je een lekkend en/of zwetend effect krijgen en dan ben je nog geen steek verder..
+1
Rik.
Bedankt voor de goede adviezen, erg fijn!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!