Illustratie van:

New Holland 40 Serie - Digitale snelheidsmeter klopt niet

Hallo,

Als de snelheidsmeter aan geeft 93 km/h terwijl je 40 rijd, wat is er dan kapot?

Mvg

Deel dit topic

Reacties

+1
Fordje4600
@nhmonteur volgens mij klopt de 4 cijferige snelheidscode niet?
+1
fastrac3155
Idd wielomtrek weer ff aanpassen, staat in de handleiding, en als je radar hebt, dan trek die maar los, daar zit je oorzaak
+1
jammermaarhelaas
De boordcomputer berekend de rijsnelheid aan de hand van de gegevens van een radar (deze heb je als er een slipcontrole op de hef zit) of van de ingestelde achteras-hoogte.

Als je de tractor op contact zet, en dan 3 seconden de rijsnelheids-toets (onder het middelste LCD scherm) ingedrukt houdt, dan verschijnt er een getal op het scherm. Heb je een radar, dan hoort dit getal 4018 te zijn. Als je een radar hebt, en het getal is anders, dan eerst dit getal eens juist instellen. Dat kan met de getal toetsen links naast de rijsnelheids-toets.

Heb je geen radar, of een losgekoppelde radar, dan moet de computer weten wat de hoogte van het midden van de achteras tot aan de bodem is. Hiermee berekend hij de snelheid.
Als je deze maat hebt opgemeten in millimeters (zelf zet ik hiervoor een winkelhaak of een waterpas tegen de asflens, ter hoogte van het midden en meet dan verticaal omlaag) moet je het bijbehorende calibratiegetal invoeren (zoals je ook het getal 4018 kunt invoeren zoals hierboven uitgelegd).

Dit bijbehorende getal zal ik je geven als je mij de maat geeft, het is namelijk een hele lijst van 584mm tot 914mm.

Hopelijk is het hiermee opgelost, zo niet dan maar eens verder kijken.
gudo
@jammermaarhelaas Ik heb slipcontrole, dus ik heb het getal 4018 ingevoerd. En sinds dien loopt ie 70kmph ipv 90🙄. Het getal stond volgensmij eerst ook op 2000 nogwat. Maar heb ik helaas niet opgeschreven... misschien is de radar wel losgekoppeld wat je zij? Hoe kan ik dat zien
nhmonteur
@gudo even rechtsvoor onder de cabine kijken of de radar met de stekker is aangesloten
gudo
@nhmonteur alles lijkt nog goed te zitten onder de cabine, stekkertjes zitten gewoon aan elkaar. Zal vnv even kijke of hij wel goed contact maakt.
@gudo als je normale r38 velg hebt met hoogte 70 moet je 5400 invullen volgensmij.
Tenminste, dat heb ik gedaan en sinds die tijd loopt ie 49 en volgens gps ook
gudo
@bernard-vant-klooster

Ik heb 520/70/38 achterbanden.
gudo
@bernard-vant-klooster heb het geprobeerd. Nu loopt hij 47.1 dit lijkt mij aardig in de buurt te komen. Bedankt!👍🏻
jammermaarhelaas
@gudo

Als je de hoogte van de achteras opmeet, dus de hoogte van hart van wielflens verticaal tot op de grond, in mm, dan kan ik jou de bijbehorende code geven.
gudo
Bedankt voor de info👍🏻

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 40 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.124
TREFWOORDEN