Illustratie van:

New Holland 40 Serie - Gooit olie uit onderdrukbuisje

Goedenavond,

Als de tractor warm is komt er wat olie uit het pijpje. Ik vind dit storend, in het verleden is er al wat aan gedaan want er zit een soort "olievanger" op denkik?? Zie bijgevoegde foto. Ben erg benieuwd wat dit is. Motor revisie ofzo ga ik niet aan want heb de tractor voor hobbymatig gebruik en hij trekt gewoon goed.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

nhmonteur
Dit is inderdaad een soort filter die de olie uit de carterdamp filtert en het dan laat teruglopen. Als dit filter helemaal verzadigd is dan gaat hij de olie naar buiten gooien.
Je zou eens kunnen proberen om dit filter te reinigen. Er zijn ook andere filters met een aparte leiding de de olie laten terug lopen. Deze werden op de TS serie gemonteerd.

Wat soms ook nog wel eens kan helpen is om de trekker eens even goed te laten werken een tijdje.
gudo
@nhmonteur oke bedankt! Hoe kan ik hem reinigen dan? Wat kan hem er wel afpakken maar kan hem niet helemaal openhalen zegmaar. Tenminste naar mijn inzicht.
nhmonteur
@gudo oh ik dacht dat hij open zou kunnen. Maar anders zou ik hem gewoon eens goed doorspoelen met een ontvettend iets. Of met een warme hogedruk reiniger er een keer doorheen. Daarna even goed schoon/droog blazen en kijken of het geholpen heeft.
Fordje4600
Volg

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 40 Serie ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
741
TREFWOORDEN