Daf 575 beregeningspomp radiateur lek

Goedemorgen allemaal.
Ik heb nu de waterpomp laten reviseren van mijn Daf 575 beregeningspomp prijs was 378 euro maar toen we hem gingen ontluchten zagen we dat de radiateur ook lek is het stroomt via de lamellen eruit.
Mijn vraag is aangezien we moeten beregenen en hij lek is. Is er iets op te maken dat hij weer dicht is of heeft iemand nog een radiateur liggen van een daf 575 of een adres wie die heeft.
Alvast bedankt.
Daniël
daniel 423

Reacties

radium45
Bij een vrachtwagensloper kijken?
Emmink
Ik weet niet uit welke regio je komt maar hier in de regio heb je een vrachtwagen sloperij. Zij hebben allerlei onderdelen. Deze zit in Lemelerveld.
www.mestebeldtrucks.com
+1
Huuuuub
@Emmink
Waarschijnlijk hebben die niet veel onderdelen meer voor een vrachtwagen van minimaal 40 jaar oud. 😂
stephan-inter
@Huuuuub
Gewoon een andere vrachtwagen radiateur pakken......
Als het maar koelt
Huuuuub
@stephan-inter klopt maar hij heeft hem nu nodig als je dan ook nog eerst alles moet vermaken schiet niet op.
stephan-inter
@Huuuuub
Vaak is het een kwestie van de slangen iets anders aansluiten. Een radiateur is een radiateur. In geval van spoed gewoon 1 ophalen die het dichtste bij komt. Dan maakt het niks uit of het mooi word of niet
stephan-inter
@Huuuuub
Vaak is het een kwestie van de slangen iets anders aansluiten. Een radiateur is een radiateur. In geval van spoed gewoon 1 ophalen die het dichtste bij komt. Dan maakt het niks uit of het mooi word of niet
GerbertXL
Probeer het eens door er een ei in te flikkeren. Ik ben wel benieuwd of dat werkt, met een gapend gat zal 't wel wat lastig worden.
Als het lek duidelijk is kun je er ook een stel lamellen uitknippen en de gaten dicht solderen.
+1
Feeling Blue
@GerbertXL Zonder grappen.. paardestront zonder stro werkt ook.. de vezels maken hem dicht.. maar verstoppen het systeem verder niet en is ook niet schadelijk voor de pomp..
Ik heb een monteur dat in een oldtimerauto uit het duurdere segment zien doen.. anders had ik het nooit geloofd..

Pillen en andere lapmiddeltjes ben ik geen fan van, of het moet al bij een afgeschreven ding zijn als laatste redmiddel.. maar meestal kan het meer kwaad dan goed voor het systeem..
valtra1
Bestaan zo van die producten om radiator te dichten, heb dat ook eens gedaan, lukte prima en kan je voort beregenen zonder stilstand.
Feeling Blue
Ze worden in de scheepvaart gekoeld door het water waar het schip zelf in vaart door het systeem te pompen..
Op die manier zou je hem ook nog kunnen koelen zonder radiateur..
stephan-inter
@Feeling Blue
Sommige beregenings pompen hebben dat ook zo idd
Feeling Blue
@stephan-inter Soms heb je ook nog gewoon een gesloten buis langs de lengte van de romp lopen waar het door gepompt word.. een soort omgekeerde cv radiator onder het schip zeg maar..
Maar dat uitdenken en uitvoeren is ook weer een klus op zich..
3130ls
Er bestaan van die blikken met een soort pil.werkt goed en je kan doorgaan
redeagle14
@daniel 423 bellen met vdbk in De Rips. Zij hebben een mooi systeem waarbij de motor koelt op de beregenings pomp.
daniel 423
@redeagle14 Die zal ik dan wel ff bellen
MartinZaandam
Beste Daniel, Ik vind een gereviseerde pomp voor €378,-- wel erg duur. Of is dat met monteren erbij? Met eerst een kapotte pomp en nu ook een lekkende radiateur ga ik ook denken aan een lekke koppakking. Die denkwijze heeft drie redenen:
-) eerst een verrotte waterpomp, toen een oververhitte motor, daarna een lekke koppakking en toen de compressie druk die de radiateur opblies.

-) eerst een lekke koppakking, toen het water weg gelopen en de pomp verrot gedraaid en gelijker tijd de compressie druk die de radiateur opblies.

-) eerst een lekke radiateur en je koelwater weg, maar omdat Daf pompen wel vaker ietsie lekken was het net of het water was weg gelopen langs de waterpomp. en door de slechte koeling je koppakking lek.

Het zou wel kunnen hoor, dat gelijktijdig je pomp en radiateur stuk gingen, maar meestal is het een domino effect (van iets wat al langer aan het sluimeren was)
daniel 423
@MartinZaandam
Hij heeft daarvoor 10 jaar stil gestaan hij loopt ook eigenlijk niet warm heeft 2 weken geleden wel ff aan de haspel gestaan kan natuurlijk nog dat de koppaking lek is hij verbruikt ook geen water
MartinZaandam
Dan kan het wel kloppen dat de pomp ging lekken, na 10 jaar stil staan. Ook de inwerking van vloeistof op een oude radiateur kan lekkage geven. Een echte nieuwe, droge radiateur kan tientallen jaren goed blijven als hij op de plank ligt, maar als een radiateur eenmaal gevuld is (geweest) met een vloeistof begint het verval
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden lek en radiateur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!