Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrotron 6160 - 3e versnelling kraakt

Hallo, iemand ervaring met de 6 bak in Deutz- Fahr Agrotron?
Bij 2600 uur is er bij ons de synchromesh kapot gelopen, waardoor veel gekraak bij het schakelen.
Ben benieuwd of dit vaker voor komt.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste GuusAltena:

Quote:
synchromesh kapot

Dat komt bij alle merken met gesynchroniseerde versnellingen voor. Helaas echter niet als gevolg van kapot lopen, maar als gevolg van kapot trekken (of, te hard duwen aan de versnellingspook). Door de synchronisatie is het 'helaas' mogelijk gemakkelijk, veelvuldig en vooral bij veel te groot snelheidsverschil van versnellingen te wisselen. De synchronisatie fungeert daarbij als remblok om de te schakelen tandwielen op gelijke snelheid te brengen.
Kostbaar (reparatie)geintje. (Vooral FENDT is hierom berucht ondanks dat fabrikant/importeur/dealer in advertenties anders deden geloven).
spotmelker
Een zelfde ervaring met een Fendt 309 bij de loonwerker, oorzaak van het kraken was een stukje pakking wat een oliekanaal blokkeerde waardoor er geen/te weinig smering plaatsvond.
koenclaas
Wel raar dat de 3e kraakt. Die versnelling trek je vaak alleen maar op met een zware last bij een 6 bak.
newholland110-90
Hebben we ook gehad bij een 6190, oorzaak was dat de versnellingbak slecht gekalibreerd was, en dat hij hem continu een beetje in versnelling duwde, en zo heeft hij zijn eigen syncromesh opgegeten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
775