Fordson Dexta - Knipperlicht relais defect ik heb alleen achter knipperlicht

Mijn knipperlicht relais is defect.
Er zit op mijn dexta alleen knipperlicht aan de achterzijde.
Op het relais staat 1x21watt x4. Na veel zoeken ben ik dit relais nergens tegen gekomen.
Als ik er een relais in zet van 2x21watt knippet de lamp veel te snel. Waar kan ik een relais vinden van 1x21watt? of wie weet een andere oplosing?

Deel dit topic

DextaRene

Reacties

DextaRene
@stephan-inter deze is 2/4 21watt
Ik zoek er een van 1/4 21watt
Klein Rot
@DextaRene
Kijk eens op de site van Rick Donkers.
rdae.nl/1012u-2-polig.html/
Wimsumar
Beste ReneDexta:

Quote:
wie weet een andere oplosing?

Monteer een stuurknop.
De richtingaanwijzerslamp zit alleen achter op het spatbord zichtbaar. Voor tegemoetkomende verkeer zul je dus je hand uit moeten steken als je links-/rechts-af wilt slaan. Dan moet je met 1 hand kunnen sturen. 😉

OP een DEXTA zat origineel geen richtingaanwijzer en wat er niet op zit (kan ook niet kapot gaan) hoeft ook niet te werken. Nu je alleen achterop een richtingaanwijzer hebt ben je eigenlijk in gebreke doordat de trekker aan voorzijde geen richtingaanwijzerlamp heeft.
Je vangt 2 vliegen in 1 klap door de richtingaanwijzerverlichting op het achterspatbord compleet te maken met lampen aan voorzijde (let op: geldt ook voor breedteverlichting!). De 2 X 21 watt-relais zal dan 'normaal' knipperen.


DextaRene
Het is helukt met een relais van 4/100watt nu kan ik ook aan aanhanger laten knipperen met de zelfde knipper frequentie.
Wimsumar
Beste DextaRene:

Quote Reactie van @DextaRene:
4/100

Als je voor op de trekkerspatborden een richtingaanwijzerlamp (in combinatie met breedtelamp) had gemonterd, dan had je de verlichting volgens wettelijk voorschrift kunnen maken en de relaisspeurtocht kunnen besparen.
+1
DextaRene
@Wimsumar Dat ben ik met u eens. Echter ziet het niet uit die knipperlichten aan de voorkant.
Ik was ook niet bekent met relais die 12volt 4tot100watt of meer aanstuuren.
Klein Rot
Kijk goed bericht
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!