International 423 - Is een rolbeugel verplicht

Hoi
Ik heb een 423 staan zonder rolbeugel, mag ik hier legaal mee de straat op?
En als het voor hobby is hoe kun je dit dan aantonen?
Alvast bedankt

Deel dit topic

IHC 423

Reacties

Oldtimer-fan
Is volgensmij niet verplicht op oldtimers mits ze alleen hobbymatig gebruikt worden.
walker1
Als je particulier bent dan is het in principe hobby. Heb je een landbouwbedrijf dan is het lastiger hard te maken dat het alleen voor de hobby is. Maar goed, hoe vaak komt er iemand controleren op rolbeugels als je alleen een beetje rond toert?
IHC 423
@walker1 wij hebben thuis wel een grondwerk bedrijf, maar er zit geen trekhaak en geen hef op is dit dat genoeg bewijs dat het voor hobby is?
En er word inderdaad bijna nooit gecontroleerd op rolbeugel
walker1
@IHC 423 Bij bedrijfsmatig gebruik voldoet de trekker simpelweg niet aan arbo voorschriften. Aan wie zou jij eventueel moeten aantonen dat trekker enkel hobby is? Ik zou de trekker wel in oldtimer verzekering doen en niet op de bedrijfsverzekering hebben staan. Als je aan een toertocht of oldtimer show mee doet dan vraagt ook niemand of het enkel hobby is.
Wimsumar
Beste IHC 423:

Quote Reactie van @IHC 423:
er zit geen trekhaak en geen hef op is dit dat genoeg bewijs dat het voor hobby is?

Dan kom je weer in dat grijze gebied van het gebruik van een (ex) landbouwvoertuig voor personenvervoer.
+1
erik9831
Voor toch even 100%zeker te zijn, spreken we over Nederland of België ?
IHC 423
@erik9831 Nederland
nhmonteur
Als het over Nederland gaat en je wil de trekker aan de ARBO regels laten voldoen die nodig zijn als er bedrijfsmatig mee gewerkt word. Dan is het nodig om een goedgekeurde rolbeugel te hebben omdat de trekker hoogstwaarschijnlijk wel meer dan 800 kilo weegt

Alleen zijn veel van dit soort tractoren vroeger gewoon zonder beugel geleverd en is dit dus ook bijna niet waar te maken.
Een eigen gemaakt beugel zou natuurlijk ook kunnen, maar echt officieel zou dit niet mogen omdat deze niet berekend is en dergelijke.

Dus wil je zo’n trekker echt voor de ARBO goedgekeurd hebben dan word het een heel lastig verhaal.

In principe mag je zonder de beugel de openbare weg op omdat dit geen vereiste is in de wegenverkeerswet. Tenzij het bedrijfsmatig is en je trekker dan aan de ARBO regels moet voldoen.
Piet1960
Was het in beginsel niet zo dat bij beroepsmatig gebruik, als de landbouwer er zelf mee werkte, beugel niet verplicht was, en zodra personeel, stagiair er mee reed wel nodig?
walker1
@Piet1960 Dat is ook niet meer zo, moet gewoon rolbeugel op als er mee gewerkt wordt. Was ook wel rare regel, de boer zelf mag wel verongelukken, maar een ander niet...
+7
1046
Ik zou zeggen gewoon erop zetten . afgelopen vrijdag ging er trekker op zijn kant door hobbymatig gebruik. bestuurster is wonder boven wonder er goed onderuitgekomen

(klik om te vergroten)

schluterman
@1046 al zou je dat zo niet zeggen
+1
a3vandiejen
@1046 Is die maai balk helemaal krom gebogen, afgebroken of zit hij in de grond? Wel een wonder inderdaad.
1046
@a3vandiejen volgens mij was ie krom
a3vandiejen
@1046 O.K ik krijg hem niet uitvergroot vandaar de vraag.......maar nogmaals ...geluk gehad gelukkig.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!