Tweedehands Fendt 411 : waar op letten?

Ik ben aan het uitkijken om een tweedehands Fendt 411 Vario aan te schaffen. Waar moet ik op letten bij aankoop? Wat zijn de kritieke punten bij de 400 serie?

Deel dit topic

Reacties

beertender
Nee volgens mij zijn er niet zoveel kritieke punten bij de 400 serie,
wij hebben een 409 die draait nu 4000 uur zonder enig mankement.
ul
Status van de Vario!
FabianFendt
Inderdaad goed kijken hoe de variobak eraan toe is ik weet niet hoeveel uur erop staat..
gekvanfendt
Urenstand
variobak
ist eigenlijk een ouwe of een iets nieuwer model?
ik vind ze heerlijk rijden weinigs negatiefs over die 400 serie
hendrikopstaele
Je moet in het scherm gaan kijken hoeveel bar de variobak nog geeft..
bas930
@hendrikopstaele dat ken je in het scherm tog niet zien?? alleen maar met de meetklokken eraan??
hendrikopstaele
Jawel je kunt het wel zien. Zo kom je er bij: in het beginscherm 2*op F5, dan op F4, nu zit je op het scherm waar je de lichtsterkte van het scherm kan veranderen. Daar drukt je F3, nu zit je in diagnose 1, daar druk je nog eens op F3, nu zit je op diagnose 2. Daar kijk je bij Hoch-Getreibesensor, die zal een bepaald aantal bar geven. Om te testen hoeveel bar hij maximaal nog geeft doe je het volgende: rij vooruit, ga op de rem staan en heeft goed wat gas, desnoods de joystick nog wat vooruit duwen. In goede staat moet hij nog 550 bar geven.. ( 500 bar is owk nog in orde) Als je dit doet moet hij wel in baanversnelling staan, in II dus. Bij trekkers die heel veel en zwaar transport gedaan hebben kan dit al flink afgenomen zijn.
Fendttrisixfan
Ook eens versteken van groep tijdens rijden eerst gas lossen en dan knopje indrukken, als hij dan kraakt is het ook niet goed, maar verder bestaat de 400 wel uit bewezen techniek
Fendttrisixfan
@hendrikopstaele
dit scherm dus
hendrikopstaele
@fendttrisixfan, idd dat scherm. Ik raad altijd aan om te ontkoppelen tijdens het schakelen tussen de groep. Maar om te testen mag je het eens zonder doen, en als hij "snakt" is het niet goed.
Fendttrisixfan
@hendrikopstaele

Quote:
Ik raad altijd aan om te ontkoppelen tijdens het schakelen tussen de groep.

ik ook hoor maar is idd voor te testen want is een zeer klein stukje van iets van 800euro voor te schakelen maar als het kapot is mag je wel een nieuwe vario laten steken
hendrikopstaele
Kzag bij de commentaren op je foto tot hoeveel de variobak mag gaan.. hij zal bijna nooit naar 550 bar gaan. In de veldgroep gaat hij bij mij tijdens het ploegen of diepgronden op de zware klei wel eens richting de 480bar, maar dan moet het al heel lastig trekken, dan krijg hij wel al redelijk op z'n donder..
Fendttrisixfan
Heb de onze nog nooit 400 zien bereiken denk ik, maar moet ook niet zoveel zwaar werk doen
hendrikopstaele
Zolang je een 700/800serie niet elke dag aan een 3 asser hangt zal hij niet vlug kapot gaan.. en van een 400 heb ik nog nooit klachten gehoord.
megafendt
400 serie is wel een goede serie.maar je moet er wel niet te veel gewicht in de lift achteraan hangen,want anders gaat hij omhoog. tenzij dat je er een gewichtblok in hangt.
megafendt
@hendrikopstaele

achter een 800 geen drieasser?
hendrikopstaele
@megafendt. uit ervaring, je rijd ze der lam aan
interpowerrr
Ik heb bijna 10.000ur gedraaid met een 716 voor een 3 asser(26m3), grootpakpers en 40m3 silagewagen, hij heeft nu ruim 11.000 uur met 1e variobak!
hendrikopstaele
@interpowerr, verstandige chauffeur 😉
Fendttrisixfan
Hier rijd de buur ook al 2 jaar met een 820 met een 3-asser aan de kont
Wij rijden ook wel eens met 820`s met 3 assers.. maar het breekt de trekker wel af als je er bepaalde chauffeurs op hebt zitten... en het schiet niet erg op op de weg.
hendrikopstaele
@martijnsteyrdriver: das is wat ik wil zeggen over een 818/820 aan een 3-asser

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
974