Kubota B7000 - Motor olie verversen

We zijn bezig met een kubota b7000 om de motor olie te verversen. Maar we weten niet wat voor olie er in moet.
Weten jullie misschien wat voor olie erin moet?
Nick van Oosterhout

Reacties

Feeling Blue
15w40 in de motor.. 80w90 in de achterbrug en de vooras (op drie plekken)
@Feeling Blue wat voor olie moet er in de versnellingsbak en waar haalt hij zijn hydro olie vandaan uit de versnellingsbak of ergens anders ik kan het niet vinden
Yanmarthomas
@Nick van Oosterhout daar moet hydraulische olie in. hij gebruikt zijn versnellingsbak olie ook voor de hefinrichting. Daarom hydraulische olie en geen 80w90
Yanmarthomas
15w40 motorolie
Nou Nick, gewoon die verlopen olie van de 130 is goed genoeg of nie
+1
@Deutz-Fahr-Rijder ligt eraan hoe goed die olie nog is😂
kris-goolaerts
Moet je die jaarlijks veranderen, ook al heb je weinig werkuren ?
Wimsumar
Beste Kris-Goolaerts:

Quote Reactie van @kris-goolaerts:
weinig werkuren ?

Van een paar liter olie in zo'n minitrekkermotor wordt je niet heel erg arm van en zelfs nieuwe olie heeft een houdbaarheidsdatum als je de fabrikanten wil geloven.
Als de trekker weinig draaiuren maakt, én hierbij ook kortstondig draait (niet op "bedrijfstemperatuur" komt) schijnt relatief veel condenswater in de motorolie neer te slaan/achter te blijven. Dan is jaarlijks verversen beter. (Maar je zal niet de eerste zijn die het tweejaarlijks, of langer, doet).
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 en hebben de trefwoorden kubota en b7000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!