David Brown 990 - De hef/selectamatic werkt niet

Ik heb sinds een week een david brown 990 selectamatic met het testrit deed de hef het nog maar net nadat ik hem had gekocht wilde hij al niet meer omhoog.
Nou heb ik het dekseltje bij de keuzeknop van de selectamatic en het dekseltje net achter de hefhendel los gehaald en ik zie roest en veel vet op de bodem ligt ook vet
Hoe kan ik dit goed schoonmaken en de selectamatic weer werkend krijgen?
Gr Bjorn

Deel dit topic

BjornStopel990

Bijlages

(klik om te vergroten)

Dit is het deksel achter de keuzeknop hier zie je dat het vol vet en rommel zit

Reacties

dewereld
Pak een bak met een bokkepoot gooi wat dieselolie in de bak en maakt het schoon met dieselolie
dat de hef het niet doet ligt niet daar aan. dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met water in de olie. dus moetje hem eigenlijk voor het goed zijn even helemaal uit elkaar halen aan de achterzijde. want er zitten nog al veel dieptes in aan de binnenkant die je niet zomaar zonder meer schoon kan spoelen zonder het geheel uit elkaar te halen
DB990jesse
Heb je niet ook per ongeluk aan de selecteerhendel links gezeten. Als je die op de verkeerde stand zet doet de hef ook niks. Verder inderdaad aftappen doorspoelen en ander hydrauliekfilter erop
BjornStopel990
De selecteerhendel staat in de middelste stand en aan de handleiding op internet te zien is dat de height stand en dan staat ie naar mijn weten goed
Wimsumar
Beste BjornStopel990:

Quote Reactie van @BjornStopel990:
op internet te zien is dat de height stand en dan staat ie naar mijn weten goed

Zeer geavanceerd, maar ondoorgrondelijk is dat DAVID BROWN Selectamatic-hefsysteem.
Heb je bij het omzetten van de "Height"-keuzeschakelaar de hefhendel in de stand "SELECT" (helemaal bovenin, bij rode sticker) gehouden (N.B., de keuzeschakelaar zal anders ook wel niet draaibaar zijn maar dat weet ik niet).

Een pdf-je over SELECTAMATIC:

drive.google.com/file/d/…
BjornStopel990
@Wimsumar dat heb ik een paar keer zonder de hendel in select te zetten maar ik kon hem dan wel verdraaien
Wimsumar
Beste Bjorn-Stopel990:

Quote Reactie van @BjornStopel990:
zonder de hendel in select te zetten maar ik kon hem dan wel verdraaien

Hopelijk is dan hiermee het probleem opgehelderd. Probeer het eens volgens de D.B.-manual.
+1
BjornStopel990
@Wimsumar dat heb ik al een aantal keer geprobeerd maar ik ga eerst een filter bestellen en even zien wat het na de schoonmaakbeurt doet
DB990jesse
@BjornStopel990 er van uitgaande dat je de selecteerhendel en de schakelaar goed hebt staan en met je foto in het achterhoofd, is het denk ik een veilge gok dat je filter verstopt zit. Ik zou de trekker sowieso aftappen en doorspoelen en er daarna nieuwe olie in doen en een nieuw filter plaatsten. De zeef onder het filter even goed schoonmaken. Wil je het echt helemaal goed doen zal je het advies van dewereld moeten opvolgen. Controleer gelijk even of je pookrubbers nog intact zijn en goed sluiten, kapotte pookrubbers zijn vaak de boosdoener bij water in de olie bij een DB.
BjornStopel990
@DB990jesse over welke poken heb je het?
Die van de versnellingspoken zijn vrij nieuw zo te zien
DB990jesse
@BjornStopel990 ik bedoel trouwens de hendel die aan de linkerzijde zit waar je de keuze kan maken tussen het ventiel bedienen of de hef of een combi. Die zit bij mijn david brown links naast de stoel. Ik bedoel niet de selecteer hendel die selecteert tussen height depth en tcu.
BjornStopel990
@DB990jesse die staat in de combi stand dat heb ik al direct gecontroleerd toen ik de digitale handleiding aan het doorspitten was.
Rob Vanderstegen
@BjornStopel990 Hei,Björn ben je zeker dat de zwarte klep achter je stoel op de linker hefarm goed staat.Als je daar per toeval op trapt gaat de hef vast staan.Heb ik al aan de hand gehad en mij rot gezocht waar het niet te vinden was.grts Rob.
BjornStopel990
@Rob Vanderstegen welke zwarte klep? Die lift hatch?
+1
Rob Vanderstegen
Dag Björn,is het probleem dat zich voor deed met je hef intussen op gelost?Ik heb geprobeerd je een foto door te sturen maar kreeg het niet voor mekaar.
BjornStopel990
Het filter zat erg goed verstopt.....
De bak heb ik nu gespoeld met diesel en heb er net nieuwe olie en filter op gedaan maar de hef deed nog niks

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden hydrauliek en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!