Fordson Dexta - Lek aan schuif hydrauliek

Wanneer de lift van mijn Dexta (1959) belast is, drupt er olie uit langs de bedieningsschuif hef/hydrauliek. Ik heb de schuif er eens uitgehaald. Op het eerste gezicht zijn er geen beschadigingen. Er zit een rubber dichting op, maar die ziet er nog OK uit. Kan het zijn dat deze toch aan vervanging toe is ? Of is er al direct meer aan de hand ? De schuif wordt eigenlijk nooit gebruikt want ik heb alleen de heffunctie en er zit geen aansluiting aan voor hydraulische apparatuur.
De rubberen ring vervangen is uiteraard een simpele eerste stap. Alleen kan ik niet zo direct uitmaken, op bvb Histoparts, WELK ringetje ik dan wel moet bestellen.

Deel dit topic

Johan Dexta59

Reacties

+1
oldtimergek
De rubberen O ring , gewoon meenemen naar een mechanisatie bedrijf of handels onderneming. Die hebben ze gewoon los op voorraad en dan krijg je de juiste dikte en diam.
Johan Dexta59
@oldtimergek
Dank voor uw reactie.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden olie , hydrauliek en lek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!