Mec 8000 vacuumpomp schoepen vastgeroest tips?

Goedemiddag iedereen,

Wij zijn in het bezit gekomen van een Stamec giertank die al enkele jaren stilstaat, werkend weggezet. De aftakas was niet meer rond te krijgen ook niet met de tractor ervoor.
Achterkant van de pomp is opengemaakt waarbij ik kan zien dat de schoepen vastgeroest zitten. Er zat wel olie in. Pomp van binnen voor zover mogelijk schoon proberen te maken en al een dag in de kruipolie gespoten, maar er is haast geen beweging in de schoepen te krijgen. Ook nu met de tractor ervoor nog geen beweging.
Heeft iemand hier ervaring mee of een idee hoe het mogelijk is de schoepen los te krijgen?
Het voorste deel van de pomp is niet los, ik lees dat dit erg ingewikkeld is en hiervoor een pers nodig is.
Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

radium45
540 of 1000 rpm pomp?
radium45
@deutz3.70power Ja, dat is inderdaad iets meer sleutelwerk, maar gewoon loshalen en de rotor er onder de pers uitdrukken. Is in mijn ogen de beste en snelste manier.
deutz3.70power
@radium45

Heb je voor de demontage van de voorkant al een pers nodig, of kan dit ook wachten tot de hermontage?
radium45
@deutz3.70power Nee dit is zo los te halen, vaak zitten er wel ergens afdrukmogelijkheden om de boel van de plaats te krijgen. Alleen de rotor eruit persen dus.
radium45
Aanduiding AM2 kan in zijn geheel van de rotor af. Dus niet die hele aandrijving uit elkaar halen.
deutz3.70power
@radium45

Dus als ik die 4 bouten loshaal kan ik die hele voorste kast zo van het pomphuis halen?
radium45
@deutz3.70power Ja eigenlijk wel. Zal wel niet vanzelf gaan want de boel zit via een inleg-spie vast. Die, zo uit mijn hoofd een tandwiel vasthoud. Mochten er afdrukgaten aanwezig zijn, dan met verstand te werk gaan want je drukt de boel zo kapot.
deutz3.70power
@radium45

Bedankt voor de goede informatie. Kan ik zeker wat mee.
Er zitten voor geen afdrukgaten, achter zaten deze wel.
Heb al geprobeerd dat gedeelte eraf te halen vanmiddag maar dat viel inderdaad nog niet mee. Ben gestopt omdat ik bang was dat er wat kapot zou gaan omdat het gietijzer is.

Zou het kwaad kunnen toch zachtjes met de hamer eraf kloppen en met een schroevendraaier wat wrikken?
radium45
@deutz3.70power Ja, en als je het niet vertrouwd... Toch maar de boel van voren loshalen en alles demonteren. Middels die onderdelentekening kun je goed zien hoe het 1 en het ander zit.
hobby boer en co
Dicht schroeven, kan wd 40 kopen.( hofmantechniek.nl/product/… ) zuig pers slang los schroeven. kiep hem vol. geduld hebben....
laat dit minimaal een dag staan....
probeer met een 3" of 4"buizen tang op de as en rechtsom en linksom draaien. gewoon op en neer met de wd-40 in de pomp. moet goed komen.
aftakas van trekker heeft geen zin want je draait een kant op, en wellicht slipt ie meteen door de koppeling heen omdat je aftakas niet rond gaat.. dus weinig powerr/koppel

is ie goed los, kiep hem dan vol motor olie. want wd-40 maakt los wat vast zit... maar smeert absoluut niet.
deutz3.70power
@hobby boer en co

Of gewoon diesel las ik al ergens anders?
hobby boer en co
@deutz3.70power kun je proberen... gaat er vooral om dat je hem vol zet. links en rechts om los wiebelen
arnoud
@deutz3.70power ja diesel werkt ook prima 👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0