Illustratie van:

New Holland 7740 - Achteruit pakt soms niet goed

De rijrichtinghandle van onze NH7740 pakt soms de achteruit niet goed en schiet dan terug met een krassend geluid als gevolg. Er zit een 16x16 quad mod transmissie in de tractor. Het lijkt alsof het te maken heeft met de bowdenkabel, zou dat kunnen en hoe is het op te lossen. Tips zijn welkom, alvast dank.

Deel dit topic

Reacties

YaMaGa
Hah herkenbaar met de 7840 hier dit volg ik wel even
wouterdp
Synchros versleten
MaxxuM4ever
Zit je vooruit/achteruit hendel helemaal tegen het plastic aan als je hem in zijn achteruit probeert te zetten? Hier hoort ruimte tussen te blijven volgens mij. Bij de 6640 van mijn vorige baas was dat ook zo dat hij na heel veel schakelen tegen het plastic aan kwam.
+1
nhmonteur
Als je hendel inderdaad tegen het plastic aankomt als hij in de achteruit staat, dan heb je kans dat het met hey afstellen van de kabel verholpen is.
Hiervoor haal je de vloermat uit de cabine en daaronder de vloerplaat.
Nu kijk je bovenop de transmissie waarbij he 2 kabels ziet zitten.
Weet zo ff niet welke van de voor/achteruit is maar dit zie je wel als je de hendel beweegt.
Je draaien dan de inbusjes die de kabelhuls vast houden iets los. Daarna de contramoer achter de kabelhuls los. Nu kan je de huls verdraaien waardoor de hendel naar voor of achter beweegt. Stel hem dan zo af dat de hendel van het plastic afblijft met schakelen.

Heeft dit alles geen zin, dan is helaas de synchromesch van de voor/achteruit versleten en zal de transmissie open moeten aan de voorkant.
jammermaarhelaas
De omkeerhendel moet zowel in vooruit als in achteruit even veel speling hebben. Dus je moet hem als ie in de voor of achteruit staat nog wat ruimte hebben om verder door gedrukt te kunnen worden (dat doordrukken moet je natuurlijk niet ook echt doen).

Als dat niet het geval is kan dat komen omdat inderdaad de bowdenkabel bijgesteld moet worden. Dat kan onder de cabinevloer, daar zitten de stelhulzen op het einde van bowdenkabel van de omkeerhendel en van de versnellingshendel. Door de contramoer iets te lossen en de huls te verstellen kun je elk van de 2 hendels weer in het midden stellen.
Je kunt er bij als je de rubberen vloermat uit de cabine haalt, dan zie je de stalen vloer met in het midden een vierkante deksel, deze zit met boutjes vast, deze deksel moet eruit en dan zie je de spanhulzen.
+1
Als de hendel verder wel soepel voor en achteruit beweegt hoeft de kabel niet persé stuk te zijn. Wat je wel kan doen is de kabel opnieuw afstellen, dat wil soms nog wel een poosje helpen. Dit doe je door de rubberen mat eruit te halen en vervolgens de bodemplaat los te schroeven. Hieronder zie je 2 kabels die een kastje inlopen dat op de versnellingsbak zit. Ik weet zo uit mijn hoofd even niet welke van de 2 voor de voor/achteruit pook is maar de ander is voor de versnellingspook. De kabel zit vast met 2 schroeven aan het bakje boven de versnellingsbak. Als je die los maakt kun je als het ware het ijzeren omhulsel wat om de kabel zit draaien om de pook verder naar voren of naar achteren in te stellen. Als het probleem dan nog steeds niet verholpen is maar de pook wel goed staat afgesteld zijn inderdaad de synchros versleten. Als ik iets ben vergeten of iets verkeerd zeg weet @nhmonteur wel hoe het precies zit
@bernard-vant-klooster laat maar @nhmonteur had al gereageerd😂
+1
nhmonteur
@bernard-vant-klooster Haha drie dezelfde verhalen in 2 minuten!
+1
@nhmonteur klopt, ben stiekem wel trots op mezelf dat mijn bericht redelijk aansluit op dat van jou😂
nhmonteur
@bernard-vant-klooster hopelijk kan @NH7740 er wat mee.
NH7740
Ik heb de kabel (het is de rechter) bijgesteld zoals door jullie beschreven, probleem lijkt daarmee opgelost. Bedankt allemaal voor jullie tips !
nhmonteur
@NH7740 goed om te horen!
MaxxuM4ever
@NH7740 hopelijk op tijd, hoe lang had je al problemen?
NH7740
@MaxxuM4ever Niet heel lang, week ongeveer

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 7740 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN