Geen brandstof in de verstuiverleiding

Beste forumleden,
Ik heb een probleem met mijn deutz d30. Er komt namelijk geen brandstof bij mijn verstuivers, volgens de vorige eigenaar van wie ik de tractor heb gekocht scheelt er iets met de hand gas (Brandstof afsluiter zie bijgevoegde foto). Maar als ik de onderdelen tekening zie weet ik niet waat er hier mis mee kan zijn??? Ik had eerst gedacht dat de brandstof pompen kapot of vast zaten. Maar ik weet het gewoon niet meer. Kunnen jullie mij misschien terug op weg helpen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Fendt926Driver
De geplaatste foto staat in spiegelbeeld.
Maar dat zal niet het probleem zijn.

Je bent bekend met het starten van een D30?

Eerst wat handgas erop voordat die beginnen kan?
Maarten p
@Fendt926Driver ik ben bekend met het starten van een d30.
ik heb al met de handgas lopen spelen maar er komt gewoon geen brandstof aan. En de leidingen zijn ook niet verstopt
+1
Oldtimer-fan
Ik had hetzelfde probleem bij mijn F2L612. Ontlucht tot aan de pompjes maar geen diesel naar de verstuivers. Bij mij heeft het zich vanzelf opgelost gelukkig.
Je hebt kans dat de regelstang blijft hangen. Dan moet je het blok aan de rechterkant open maken.
wilko-hoogeveen
@Oldtimer-fan kans dat dit het is, is wel heel groot. Heb het zelf ook al een keer gehad met MF2680, pomp zat binnenin ook vast naast de regelstang. Toen die los was deed hij het wel maar was de vervroeging kapot gelopen in de pomp. Ik weet niet hoelang die D30 van jouw al niet gelopen heeft, maar anddrs is het verstandig om hem helemaal uit elkaar te halen en helemaal met WD40 schoon te maken en weer in elkaar zetten. Om verders schade te verkomen, als ie het dan nogsteeds niet doet zou je pomp bij het oudijzer kunnen gooien denk ik.
Maarten p
@wilko-hoogeveen mijn Deutz gaat ongeveer een jaar of 10 stil staan volgens de vorige eigenaar, maar dat weet je nooit zeker. Dus ik kan gewoon het beste de zijkant van het blok open gooien en dan kijken wat er vast zit en wat er aan de hand is
Kramer U800
Zit er geen lucht in de leidingen? Dan gewoon even met de opvoerpomp diesel blijven pompen totdat je hem terug hoort stromen in de tank. Misschien al gedaan maar toch het eerste waarmee je moet beginnen...
+3
Moonshine
@Kramer U800 zeker weten dat je daarmee moet beginnen bij een deutz d30? Lijkt me dat je lang aan het zoeken bent naar de opvoerpomp.
Kramer U800
@Moonshine Zit dat niet op een 2 cilinder Deutz? 😅😅 Bij mijn 6 cilinder wel, maar de 1 en 2 cilinder zijn idd anders uit de 612, 712 en 812 serie. Foutje bedankt! 👍🏻
+1
Moonshine
@Kramer U800 100% zeker ben ik ook nooit, maar meende dat het vanuit de tank zo de pomp in loopt. Altijd lastig als je er niet naast staat.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN