Hassia exakta-s bietenzaaimachine handleiding

Ik heb een hassia exacta-s bietenzaaimachine gekocht, helaas zonder handleiding. Wie kan mij hier aan helpen?

Deel dit topic

Reacties

langeslagdiesel
Ff googelen op ( de Jong.) of eBay.de. Succes man.
wotan2
De jong had ik al gevonden voor onderdelen, heb hem echter nog niet gecontacteerd. Op ebay staat mometeel allleen wat voor exakta (zonder -s) in het frans. Weet ook niet of er veel verschil tussen exakta en exakta-s. Het gaat mij vooral om hoe de versnellingen te schakelen bij verschillende plant afstanden in de rij.
langeslagdiesel
Ik heb zelf een exakta. Zal van de week ff kijken voor je. Zaaien is nu nog niet aan de orde. Maar vaak staat aan de binnenkant van de rechter of linker buiten zaaikast een tabel. Ik kom er komende week ff op terug.✌️
wotan2
@langeslagdiesel dat was me nog niet opgevallen, zal van de week eens kijken (ben momenteel een nog een paar daagjes weg). Zou mooi zijn als ik iets meer documentatie had. Het is fijn als je weet hoe alles werkt en afgesteld moet worden voor je moet beginnen. Alvast bedankt.
Wimsumar
Beste Wotan2:

Quote Reactie van @wotan2:
documentatie

HASSIA is overgenomen door LEMKEN. Helaas is op de aftersales-pagina/online downloadcentre jouw type precisiezaaimachine niet terug te vinden.
Je zou de salesmanager kunnen benaderen (bellen/mailen) of hij een handleiding voor je kan regelen.

Online documentatie:
leonis.lemken.org/?frontend_language=en

Sales manager NL:
lemken.com/en/lemken-worldwide/…
langeslagdiesel
@Wimsumar de exakta en exakta S zijn al HEEL lang van de radar. Ik heb een onderdelenboek uit 1957. ( Duitstalig ) van de eerste exakta, deze was met veel soorten celraderen leverbaar. Toen hassia en rau, ( identiek. Behalve de kleur van de zaadbakken. Blauw.) nog op eigen benen stonden waren de celraderen nieuw al schaars. In een kramp boek van laat jaren 80 kan ik ze al niet meer vinden. Dus als je wat vind ben je zuiver mazzel.
wotan2
@langeslagdiesel vandaag ff de zaaibakken opnieuw geinspecteerd; jawel sticker in de meest linkse bak, en ook nog leesbaar, bedankt voor de tip.😃👍🏼
langeslagdiesel
@wotan2 als je meer dingen wil weten dan stuur je maar een keer een pb berichtje. Succes man.😉
langeslagdiesel
Zaaimachine onderhoud en afstellen in het algemeen daar zijn op de site van het IRS genoeg artikelen over geschreven. Ook over de hassia/ rau exakta(S) en alle andere gangbare binnen en buiten vullers.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden bieten en zaaimachine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!