New Holland 940 Pers - Ervaringen met de New Holland 940 kleine pakkenpers

Zijn er mensen die ervaring hebben met de New Holland 940 kleine pakkenpers? Hier in de buurt staat er één te koop maar verder vind ik weinig info over deze machine...
Ben89

Reacties

Tech
Goedemiddag
Dit zijn niet de allerbeste modellen die NH gemaakt heeft (modellen 570/575 zijn veel beter)
940/945 maken iets makkelijker kromme pakken
Maar het ligt er aan hoeveel je er mee wil doen
Je kunt er prima mee werken maar ze zijn iets gevoeliger
Kijk goed naar de looprollen van de perswagen en de slijtstrippen waar de rollen over lopen
Kijk ook naar de messen van de perswagen en het vastemes
Kijk ook of het plaatwerk achter de pick-up net voor waar het gras de perskamer in gaat nog goed is het slijt daar wel eens dun en scheurd dan
Kijk goed naar versleten onderdelen want de onderdelen zijn best duur
m uut m
Ik heb ze allemaal gehad.
940, 945 570 en de 575.
Doe jezelf een plezier en koop een welger.
Tech
Welger is ook niet slecht maar pakken zijn iets lomper en de capaciteit is wel lager
mdoornekamp
@Tech pakken van een New holland 940 zijn ook ruig. Jd maakt de mooiste pakken. Maar jd heeft minder capaciteit
+2
m uut m
@Tech
Laat me niet lachen.
De capaciteit van een NH 575 vergeleken met een WELGER 830 is gering bij het hooi persen. Ga je stro persen dan haal je met een welger 40 tot 50 % meer capaciteit.
Het grootste voordeel van de welger tov de nh is 1 woord te vatten namelijk "breekbouten".
+1
echte844
@m uut m Kijk wat je voor je geld kunt / wilt kopen. Een Welger is wel beter en het grote voordeel van welger vind ik dat je geen touw resten op de pakken hebt. Maar een voor de prijs van een gebruikte 830 heb je minimaal 2 newholland 940.
Waarom kopen de mensen nog Dacia's we weten toch dat een Mercedes beter is luxer en veiliger is.
Altijd dat gezeur dat iets anders beter is.
Ik heb zelf een kleine newholland 270 pers met nog een perswagen op blokken. en ben er dik tevreden over. Kromme balen voorkom je door de pers goed af te stellen en de zwaden voldoende zwaar te maken zodat je een goede constante vulling hebt.
flip1150
@m uut m Effe een vraagje. Als je alleen bagger persen produceert word je dan de grootste producent van persen wereldwijd??
+3
wim-same
@Tech Ik heb al jaren een New Holland 570, mar de capaciteit van Welger is vele malen hoger.
Al heeft hoge capaciteit ook wel het gevolg van ongelijke pakken en pakken met hele dikke plakken. Als je zachter rijd krijg je mooiere baaltjes.
county854t
Hallo,
Misschien is n Gallignani overwegen. Ik pers zelf met 150F super en deze maakt gewoon nette pakken bij n fatsoenlijke capaciteit die ook door veel jongere persen vaak niet gehaalt wordt.
Succes bij je zoektocht
+1
Welgerap52
Het is een grote pers voor een lage prijs
Wat ga je er mee doen! 1000 of 10000 balen?
Hoe is de staat van de pers?
Een 940 in topstaat kan het beter doen dan een matige welger
jeet
Ik heb een newholland 570 en 575 wij hebben vroeger een 940 gehad prima pers als je hem bij houd en goed afstel dat is iets wat er bij een hoop aan scheelt omdat het bij een hoop loonwerkers meer is van ik wil een kleine balen pers hebben omdat de concurrentie hem ook heeft maar er iets aan doen ho maar en gelijke wiersen is wel belangrijk heb een welger heeft meer capaciteit maar als je die begint te benutten schaam je je dood voor de balen heb er namelijk dikwijls mee geperst en als je egt voor de mooiste pakjes gaat moet je een newholland 68 of 276 hebben
+2
goeiedag eem
@Ben89 De NH persen 940,945 en ook de 377 378 zijn inderdaad wat gevoeliger voor wat kromme pakken maar meestal ligt dit grotendeels aan de chauffeur van de trekker, ik pers zelf met een 377 en heb hem her en der wat aan gepast pickup versneld en invoertanden iets langer gemaakt dan origineel en heb nagenoeg geen kromme pakken meer. Maar waar gaat het meestal mis, en dat is dat een chauffeur de pickup vol moet rijden zodat hij steedseen goede constante invoer heeft, en doe je dit niet willen ze wel eens een kromme gooien, ik heb er geen last mee en rijd hem goed vol mijn vader daarentegen niet zo en ja dan wil er wel eens een krom gaan, dit zelfde geld ook met een 940/945 die invoeren zijn het zelfde als de 377. We hebben ook een deutz fahr hd440 pers en tja dat is wel een klasse meer kwa capaciteit, die is kwa pickup even groot als een welger 730 maar durf te haast wedden dat een welger 730 het af legt tegen die pers, wat een capaciteit heeft dat ding en ook geen kromme pakken. Elke pers kun je kromme pakken laten persen, vaak ligt het aan de chauffeur maar hoe het gewas bij elkaar geharkt is zegt ook zeer veel. Als ik pers schakel ik steeds over zodat de invoer constant blijft en heb je een goede kwaliteit van pakken op het land. Voor de meesten die het hardst schreeuwen is een welger een heiligdom, nou ik kan je vertellen ook daar is wel eens gedonder mee is en die gooien ook wel kromme pakken.Ik zou persoonlijk geen welger willen hebben, alleen al vanwege de ruige slordige pakken en de dure aanschaf en duur onderhoud, dan zijn er genoeg andere goede persen met een grote capaciteit. Maar wat je goed moet onthouden als je een 2e hands pers koopt hij is zo goed als dat hij onderhouden is, een merk zeg dan niets meer, een slecht onderhouden welger leer je ook het vloeken op, wat ik ermee zeggen wil is dat de staat van onderhoud meer zegt dan een merk.
paulusmahandel
Bijna alle persen kunnen mooie pakken maken.
Aftellen van de messen is zeer belangrijk.
Perswagen mooi sluitend in het perskanaal.
We hebben een 570 gehad met extra aandrukken in het kanaal.
Je kon het zo afstellen dat je nooit kromme pakken had.
Nu hebben we een bc5060 zonder deze kleppen.
We hebben nu soms wel eens een krom pak
Welger heeft ook wel zijn slechte kanten.
De 9 serie had een slechte naam vanwege mindere degelijkheid van draaiende delen. En ze zijn lomp
flip1150
Meestal krijg je kromme balen als je zwaden maakt met een trommelschudder of een strela. Dit omdat ze (zeker bij een lichtere snede) te dunne en onregelmatige zwaden maken door hun beperkte werkbreedte. Ik hark met een PZ HS 360 zodat ik zelf kan kiezen hoe breed ik hark.
Ik heb wel eens een perceel stro geperst met een snelheid van tegen de 20 km/h alleen maar om de pers vol te houden, maar geen kromme pakken.
Een tip: Ga niet de eerst keer persen met een regenbui op komst. Neem de eerste keer de tijd zodat je de machine leert kennen.
+1
kievitjeburen
Wat men in de handleiding van de Borga persen aangeeft vind je ook weer terug in de New-Holland 78 handleiding. Heb je vrijwel altijd kromme pakken bij een regelmatige voeding dan kan het ook aan de lengte of de plek van de invoertanden liggen. Teveel vulling links of rechts in het perskanaal. Bij Borga adviseert men twee lengtes invoertand bij het persen van hooi resp. stro. dutchbalerparts.nl/handleiding-new-holland-78/
flip1150
Effe conclusie onder de streep. Als jij er een goed gevoel bij hebt moet je het doen. Onderdelen zijn bij elke NH dealer te koop (probeer wel een onderdelenboek te krijgen), en egaal welke pers je koopt: tweedehands moet je geluk bij hebben en je moet leren hoe je er mee moet werken. Dit egaal welk merk.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 940 Pers ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!