Illustratie van:

Eisele mestpomp - Gebruikerservaring

Beste mede TF-ers,

Hoe zit het met de kwaliteit van een Eisele pomp? Het is een oude pomp en voor het type moet ik ff kijken. Hij pompt wel goed maar slijten de delen van de pomp nog snel?

Alvast bedankt,
Mark

Deel dit topic

Reacties

newhollandt7070
Beste HollandNew,

In principe zijn het zeer goede pompen maar zodra hij droogloopt slijt het spul wat sneller. Ik heb er zelf ook 1 onder een transporttank en daar werkt het goed.
Siebenga
tractorfan.nl/topic/4867/

tractorfan.nl/topic/2902/

In die topics is ook hier en daar wel wat informatie te vinden! succes
fendt-412
Hebben al 25jaar een eisele pomp, zijn nieuwe lobben in gekomen na 17jaar dacht ik.
Vorige maand een nieuwe afdichtring van 10euro/stuk.
Voor de rest nog nooit trammelant gehad, verpompt elk jaar minstens 1100kuub, moeten soms tussendoor nog overpompen van put naar put. Denk dat hij wel 1500kuub per jaar verpompt. Wanneer je alles goed in het vet houd en niet droog laat lopen is er amper/geen slijtage.
Bevalt ons prima, zijn destijds voor een eisele gegaan omdat ze zo makkelijk open te maken zijn, 4bouten en de pomp is van achteren helemaal open:
tractorfan.nl/picture/110612/

Bij vogelsang zijn het er 24! voordat je de pomp open hebt bij een klosje oid.
Valtrapowerr
Ehm tjah net hoe je ermee omgaat, je moet em cker niet droog laten pompen dan vliegen de stukken int rond (bij wijze van spreke)(en je hoort geratel) daar slijten ze van, als je ze niet droog laat pompen slijt er denk ik ook weinig an. en als je klaar bent even een tank water bij zetten en die leegzuigen zodat er iig geen mest meer in de pomp zit en de slangen zijn ook gelijk schoon
fendtjuh
Heb je er een opt oog dan?

Over het algemeen gewoon hele goede pompen!
fendt-412
Tank water is niet eens nodig. Achterkant heb je zo los, nog geen minuut werk. Weet je ook zeker dat er geen water in blijft staan ivm vorst. Slangen zijn wel schoon, alleen moet ze toch altijd nog uitlopen.

Heb nog nooit geratel gehoord uit de pomp, een keer zulke dikke mest gehad dat het niet meer wou verpomopen, ongemixte pinkenmest. Breekbout knapte zoals het moet, bij teveel tegendruk is er dus niets aan de hand, zolang je maar geen beveilegingen eraf gaat halen.

Wel is aan te raden om in het begin een emmer water in de pomp te gooien zodat hij goed aanzuigt, anders kan het wel lang duren, met slijtage tot gevolg.
fendtjuh
Wij pompen er ook altijd ff tankje doorheen, maar hebben dan ook vrij veel slang, 80m ofzo. 1 tank en alles is schoon 😉
fendt-412
Dat wil dan wel mooi ja, ook doorblazen met vacuumtank of heb je daarvoor te weinig druk?
Weet niet hoe jullie bassin vult, als alles er van boven opkomt zou het misschien willen.

Lopen hem hier meestal uit, is ook nooit meer dan 30meter, en 10meter van een put, dan is het wel te doen.
HollandNew
@fendtjuh

Kunnen er 1 kopen 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eisele mestpomp ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
29