Mc-Cormick D 439 - hoogste waarde...

Ik ga me hier even op glad ijs wagen en een zeer gevoelig topic aansnijden...

Ik heb reeds enkele jaren een D-439 staan. Voorzien van papieren, elektriciteit vernieuwd, uiterlijk in redelijk goede staat. Doch met (klein) lek aan de hydroliek, remmen die niet goed werken en starten doet hij slechts op drie cilinders (na een minuut komt de 4e in gang en is er geen vuiltje aan de lucht).
Echter... ik doe er al jaren niets mee. Hij staat hier maar in de weg stof te vergaren. Ik ben dus aan het overwegen om hem te verkopen.
Nu is mijn vraag, en hier komt het gevoelig punt onder tractorfanaten... verkoop ik hem best als één werkende tractor, of demonteer ik hem en is hij meer waard als ik stukken apart verkoop?
Als tractorliefhebber hou ik hem natuurlijk liefst in 1 stuk, maar ik ben gewoon benieuwd naar de economische waarde van de tweede optie.
Pro's en contra's?
Deppe123

Reacties

+1
Oldtimer-fan
In onderdelen zul je er iets meer aan verdienen, maar dan moet je wel alle onderdelen verkocht krijgen. En dat is vaker een groter probleem.
Heb je toevallig enkele fotos van de tractor? Aan de hand daarvan is een waarde beter in te schatten.
billythekid
In het begin ga je best wel wat onderdelen verkopen maar het zal lang zijn wanneer je hem geheel in onderdelen zal hebben verkocht
zelf zoek ik nog een d439 dus als je hem wil verkopen ik geef 750 euro als ie niet te ver weg staat van mij grt hans
+3
valmet6400power
@billythekid
Voor dat geld gaat de topicstarter hem niet aan jou verkopen vermoed ik..
+4
Deppe123
Inderdaad... voor 750€ laat ik hem nog liever verrotten in de tuin als decoratie.
stephan-inter
In onderdelen zou hij in theorie meer opbrengen.
Moet je wel alles zelf demonteren. En de tijd er voor hebben.
In zijn geheel zal hij of naar een sloper gaan of naar een liefhebber die hem klaar maakt
Zelf ben ik het laatste maar dan moet de prijs interessant zijn voor me.
En voor veel is dat een schop tegen het zere been.
Deppe123
Hij is absoluut nog te goed om naar een sloper te gaan. Hij is zelfs nog perfect bruikbaar (het hydroliek-lek en zwakke remmen niet te nauw genomen...)
Alles demonteren zou ik nog wel zien zitten. Ik besef wel dat ik, indien ik hem in stukken verkoop, waarschijnlijk wel met een hele hoop rommel ga blijven zitten op het einde die ik niet verkocht krijg.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Wimsumar
Beste Deppe123:

Quote Reactie van @Deppe123:
Hij is absoluut nog te goed om naar een sloper te gaan.

Gezien de foto's inderdaad te mooi voor demontage. Bovendien, alleen de radiateur (mits in zeer goede staat) zou je financieel uit kunnen buiten. Alle overige onderdelen worden (nieuw en gebruikt) plenty aangeboden op diverse verkoopsites en met de mogelijke intreding van trekkerkentekenregistratie en/of keuringen in Nederland zal het aanbod alleen toenemen.
eicher4048driver
Wat dacht je/ wou je er nog voor krijgen? Gewoon op 2dehands.be plaatsen en je zal wel reactie krijgen. Mankementen die jij noemt zijn nu niet zo moeilijk op te lossen. Aangezien er papieren bij zijn zul je zeker wel een belgische liefhebber tegenkomen. Ik zou schatten op €2000
+1
Mdbm
@eicher4048driver 2000 is wel het maximum in deze staat. Eerder 1600 denk ik. Als de problemen zo goedkoop op de lossen waren had de topicstarter dat al wel gedaan.
Deppe123
2000 zou wel het absolute minimum zijn dat ik er voor zou willen... Of het haalbaar is, is iets anders... De grondbak zou ik er bij doen.
'k Heb nog niet gekeken naar dat hydraulieklek en de remmen. Maar heb geen zin om er eerst 300€ in te steken, om er dan amper iets meer voor te krijgen.
Waarschijnlijk staat hij hier binnen 5 jaar dus nog 😂
stephan-inter
@Deppe123
Met die vraagprijs staat hij er over 10 jaar nog
IHCparts
@Deppe123 en in onderdelen kun je dat ook wel vergeten..
+1
Deppe123
Bedankt voor de (eerlijk) reacties.
Het gekke is dat ik die 2000€ er zomaar op plak omdat ik vind dat hij dat waard is. Ik heb er zelf eigenlijk niets aan betaald, de tractor zat mee in de onderhandeling voor de koop van mijn huis (zo van, we bieden zoveel voor het huis, als je de tractor enzoverder laat staan). Ik vind het gewoon een leuk ding.
En met er nu terug wat over bezig te zijn, is eigenlijk mijn zin wat terug gekomen om er verder aan te knutselen. Dus gaat hij waarschijnlijk toch nog niet te koop, en wordt het een lange-termijnproject om hem op te knappen (hetgeen het in feite van in het begin was).

Grtz,
Deppe
+2
eicher4048driver
@Deppe123 verstandige keuze. Is toch altijd nog eens handig om bij de hand te hebben een trekker en wanneer je iets niet meer hebt ga je het pas missen 😉
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!