Illustratie van:

Weidemann 1130 - Cx30 Rem zit vast

De rem van mijn weidemann zit volledig vast. Je kan er nog mee rijden, maar vanaf je de omkeerpedaal lost vlieg je zowat door het raam van de cabine.

Op het dashboard brandt het lampje van de parkeerrem. Als je de kabels van de parkeerrem en voetpedaal volgt kom je aan een trommel. Ik heb deze trommel al proberen open te krijgen, maar ook dit zit muurvast. Hoe krijg ik dat ding open, of ligt het probleem elders?

Deel dit topic

Reacties

fendtjecis
Is het de rem die vast zit of de handrem?
Mdbm
@fendtjecis Zowel de handrem als de voetrem gaan naar dezelfde trommel. Beide kabeltjes zitten helemaal los.
fendtjecis
@Mdbm heb je een foto van de trommel? deze moet wel los kunnen, als er spanning op staat van de rem gaat het niet lukken vrees ik. Maar ik vind het raar, als je zegt dat beide kabels los hangen.
Mdbm
@fendtjecis Het linkse kabeltje is de voetrem, het rechtse de handrem.
Het hefboompje waar de kabels mee verbonden zijn zit ook vast.

(klik om te vergroten)

JohnDeere5720
Ik heb een keer gehoord bij een mechanisatie bedrijf, dat er een boer was die er een stuk plastic in heeft gekregen.

Over kuil plastic heen rijden, en vervolgens er stijf in draaien. Ik dacht dat de schijf binnen in zelfs ietwat krom was geraakt.
Mdbm
@JohnDeere5720 Daar had ik ook al aan gedacht, maar volgens mij kan er bij deze trommel niets tussen draaien.
Fred4130
Kun je de hevel met een moker niet terugslaan, niet te idioot meppen uiteraard, maar zodat er wat ruimte komt? Buitenkant ff goed in de kruipolie. Heb bij mijn weidemann hetzelfde gehad, daarna met een poelietrekker er toch af kunnen krijgen doordat er toch een beetje spanning af was. Het lijkt aardig op de mijne in elk geval , al heb ik een 1015 en stuk kleiner en lichter vermoed ik.
Mdbm
@Fred4130 Dat had ik ook al gedaan, maar kwam ook niet los. Ik heb er wat kruipolie tussen gespoten en ondertussen komt de trommel wel los. Alleen het heveltje veert niet terug. Zat er bij u iets tussen?
Fred4130
@Mdbm bij mij was de voering kapot en er tussen gekropen en blokkeerde ook de veer. Kostte wel wat moeite , maar heb hem los weten te krijgen.
Favorit614
Als de hevel in de trommelrem wel los zit , blijven de remschoenen hangen of een stuk voering is afgebroken, en zit klem tussen de remschoen en trommel

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Weidemann 1130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!