Ford 3000 - Ford 3000 zuigerveren

Hallo trekkerfans,
ik heb een 3000 gekocht met waarschijnlijk slechte zuigerveren. Hij bouwt druk op in de luchtfilter en zodra hij warm wordt gaat het beter. Is het voldoende om de zuigerveren te vervangen of moet ik de bussen ook honen? moet de kop ook gevlakt worden?

mvg

Hans

Deel dit topic

Hansz

Reacties

staaf
Ik zou, als je de kop los gehaald heb, de kop wel valkken en een nieuwe koppakking erin uiteraard.
takeuchipower
Ik denk dat er een inlaat klep lek is en daar door druk in het luchtfilterhuis opbouwt
old man jose
Dat wat takeuchi zegt dat klopt een of meerdere inlaat kleppen sluiten niet goed of zijn gescheurd of er zit vuil tussen. Kop moet eraf om dit te kunnen herstellen. Kleppen controleren evt vervangen kleppen schuren opbouwen. Als de kop eraf is kun je ook zien wat er in de cilinders loos is. suc6
Boemrang
Als je het doet, doe het dan ook meteen goed.
Wimsumar
Beste HansZ.: Bij het vervangen van zuigerveren hoort altijd het honen van de bussen omdat er een bij de oude zuigerveren behorend slijtagebeeld (stootrand) gemaakt is.
de yanmarman
Kleppen eerst is stellen(kan zijn dat die open blijft staan) of anders even kleppen slijpen
ramrod
Het kan ook zijn dat de koppakking lek is, en de verbrandingsdruk via het lek verdwijnt naar de naastliggende cilinder die bezig is met de inlaatslag. (Het is een 3 cilinder neem ik aan?)
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!