Hoe kan ik iseki tu 1700 ontluchten na leegrijden brandstof

Ik heb branstoftank iseki tu 1700 leeg gereden.
hoe kan ik deze ontluchten.
kan mij iemand helpen
geertmar

Reacties

Fordje4600
Voltanken met diesel, daarna met het opvoerpompje (als die erop zit) pompen, als er geen opvoerpomp is draai de je brandstof toevoerslang bij de brandstofpomp los tot er diesel uir komt.
Daarna draai je de verstuiverleiding bij de verstuivers een halve slag los en start je tot er bij elke verstuiver brandstof lekt. Daarna de leidingen aandraaien en starten maar
geertmar
@Fordje4600 waar zit verstuiver

(klik om te vergroten)

Fordje4600
@geertmar de 3 leidingen op een rij achter elkaar met de rubberen slangen ertussen, dat zijn de verstuivers, als je de stalen leiding een slag los draait kun je hem ontluchten
geertmar
Waar zit de pomp

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Wimsumar
Beste Geertmar: Zo te zien zit er geen filter in het brandstoffilterhuis (bij het koppelingspedaal). Dit moet eerst in orde om (verdere) schade te beperken!

Het hulppompje lijkt mij midden op de andere foto te staan. Plaats a.u.b. nog enkel foto's van de brandstofinspuitpomp zodat "we" de ontluchtingschroefje(s) kunnen ontdekken.
geertmar
@Wimsumar

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Wimsumar
Beste Geertmar: De nieuwste 2 foto's is niets te ontdekken wat bestemd is om het systeem te ontluchten.
Je moet beginnen het dieselfilter te ontluchten. Aan zij- of bovenkant zal een ontluchtschroefje zitten. Deze moet je iets losdraaien tot er brandstof zonder luchtbelletjes uit vloeit.
Dan de slang vanaf filter naar hulppompje volgen en de slangklem losdraaien en eventueel de slang even lostrekken zodat de lucht kan ontsnappen.
Vervolgens zie ik op de foto's geen verdere aanknopingspunten om de ontluchtingsprocedure te omschrijven (al zal er op de pomp nog een schroefje voor bestemd zijn) . Je kan proberen zoals Ford4600 al omschreef, met iets losgedraaide verstuiverleidingen (bij de verstuiver losdraaien) en al doorstartend (volgas geven) de lucht uit de brandstofpomp en verstuiverleidingen uit te drijven.

P.S.:
Nogmaals: Wees overtuigt van aanwezigheid van een goed filter!
geertmar
Weeral gelukt dank zij jullie bedankt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden startproblemen en ontluchten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!