Jinma Onbekend - Ste leden. Ik heb een mahindra jinma 254fs2. Ik heb al veel goede raad gelezen op deze forum en heb mijn eerste tractor aangekocht.

Ste leden. Ik heb een mahindra jinma 254fs2. Ik heb al veel goede raad gelezen op deze forum en heb mijn eerste tractor aangekocht. Nu is mijn probleem ook dat de aftakas niet wil draaien met het inschakelen.moet je de tractor in versnelling om de aftakas te laten draaien of kan dit ook in neutraal. Kan iemand mij ook helpen aan een werkhandboek. Versnellingsbak. Dank u
Mahindra

Reacties

Klein Rot
Is er geen handleiding bij? Al geprobeerd de aftakas hendel de andere kant op te schakelen.
Mahindra
@Klein Rot de aftakas heeft twee snelheden. Deze heb ik beide al geprobeerd maar er gebeurt niets
Wimsumar
Beste Mahindra:

Manual Mahindra Jinma 254 tractor:

handleidingkwijt.com/mahindra-yueda-jinma-254-trac…

Quote:
Nu is mijn probleem ook dat de aftakas niet wil draaien met het inschakelen.moet je de tractor in versnelling om de aftakas te laten draaien of kan dit ook in neutraal.

Waarschijnlijk heeft jouw 254FS2 een rij-afhankelijke keuzestand voor het gebruik van de aftakas. Er zal ook een onafhankelijke mogelijkheid zijn waarbij de versnelling wel in neutraal kan blijven.
Ook denk ik dat jouw 254FS2 een enkelvoudige koppelingsplaat heeft. Dat betekend dat bij intrappen van het koppelingspedaal zowel de rij-aandrijving als de p.t.o.-aandrijving gelijktijdig stopt (en weer gelijktijdig aangrijpt bij het omhoog laten komen van het pedaal).
Mahindra
@Wimsumar dank voor uw goede reactie. De handleiding heb ik wel gekregen maar de werkhandboek hoe je bv de koppeling moet afstellen enz. Vindt ik nergens. Ik weet wel dat de tractor een dubbele koppeling heeft. Morgen probeer ik de aftakas te laten draaien met de tractor in eerste versnelling te zetten. Is dit ook bij andere merken zo, dat je de tractor in versnelling moet zetten voor de pto draait?
+1
Mdbm
@Mahindra Ik heb ook even een jinma 254 gehad. Deze had wel een dubbele koppeling, maar geen rijafhankelijke aftakas. Gewoon 540 of 1000 zoals de meeste trekkers.

Controleer morgen even of de aftakas wel draait als je rijdt. Als dit zo is gaan we morgen op zoek naar een hendel om te kiezen tussen snelheidsafhankelijk, of standaard.
+1
Mahindra
@Mdbm ik heb vandaag alles geprobeerd. In versnelling. Hoge en lage snelheid. De aftakas doet niets. Ik heb alleen mijn hendel om de aftakas in te schakelen in 540 en 1000 toeren. Deze moet je naar voor of naar achter trekken. Een andere hendel vindt ik niet. Ik zal morgen foto's plaatsen van de tractor.
Klein Rot
@Mahindra
Als de aftakas draait als u de trekker in de versnelling zet en rijdt, dan staat hij in de rijafhankelijke stand, hij zal dan ook de draairichting omkeren als u achteruit rijdt, en sneller gaan draaien als u een hogere versnelling kiest Als de trekker een dubbele koppeling heeft dan zal er ook ergens een hendel moeten zitten waarmee u de 2e koppeling ontkoppeld, als deze hendel aangetrokken is zal de aftakas niets doen als u deze stand kiest. Deze hendel moet dan vrijgegeven worden.
Mahindra
@Klein Rot ik heb alles geprobeerd. In versnelling zetten.in hoge en lage snelheid. Er gebeurt niets met de aftakas. Denk dat ik de tractor moet gaan binnenbrengen voor nazicht. Alvast bedankt. Hou u op de hoogte
Klein Rot
@Mahindra
Hier is een manual van een jinma 284 misschien zijn er veel overeenkomsten. Op pagina 12 staat een foto met daarop een keuzehendel voor de aftakas toerentallen, recht achter op de wisselbak, misschien is dat bij een 254 gelijk.
oberon2day.com.au/images/284.pdf/

Dit komt van een engels talig forum:
Are both PTO levers engaged? The 254 has two of them. The main lever down by your right ankle when seated, and the 1000/540 speed lever which has a neutral between the speed positions, behind the right side of the seat...
Mdbm
@Klein Rot Ik had vroeger alleen het hendeltje rechts achter de stoel. Induwen was 1000, uittrekken 540.
Landini 6500
@Mahindra heeft zo,n ding ook een handkoppeling zo als een Landini
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Jinma ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!