Snijmolen mesttank

Hallo allemaal.

Wij willen op onze sloodsmid tank een nieuwe snijmolen zetten. Die wie er nu op zit word slecht en vraagd heel veel onderhoud. Op de foto onze oude.
tractorfan.nl/picture/340729/

Nu heefd onze dealer het gehad over een hydrolysche snijmolen van sloodsmid. slootsmid.nl/uploaded/Bemesting/… die dus. Ik heb hier al wel vaker mensen over gehoord, dat dit niet wat was, en dat we beter voor een vogelsang moesten kiezen.

Zijn er mensen met ervaring/ tips. Zou je dan een link van de snijmolen wie je het beste lijkt kunnen plaatsen?

Iedereen alvast bedankt voor de moeite.

Wibe

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Persoonlijk heeeelee goede ervaringen met slootsmit snijmolen. rijd er vaak mee en op me werk(mechanisatie bedrijf) alleen maar vervangen door verkeerd onderhoud.
jehan
Wibe ik zou voor een veenhuis molen gaan ..dat zijn naar mijn idee echt de beste
Rikk
tinyurl.com/38ucqem/ = Slootsmid pdf bestand in een goed werkende link.
international533
Tank verkopen en loonwerker laten komen, niet de beste optie?

verder geen verstand van snijmolen's.
wibe
@international533 nee, we hebben de tank samen met de buren, dus hij maakt zen bunders wel, dus dat kan wel uit. en we vinden het mooi werk, dus doen het graag zelf. jehan, toevalig een link van die snijmolen?
jehan
He inter533 das een hele goeie optie
jehan
Eh ff denken ..
FENDT 716
Wij hebben hele goede ervaring met de snijkasten van Vredo. maar ik weet niet wat deze kasten kosten. ze zijn aangedreven met een hydro motor.
jehan
Kan geen link vinden wibe ..informeer anders een keer bij veenhuis zelf in raalte
me
Snijkast of verdeelmolen waar gaat het nou precies over?

Snijkasten is vredo zoiezo super in gespecialiseerd.

Over verdeelmolens hoor je hele goeie berichten bij vogelzang maar hoor ook wel goeie berichten over de joskin verdeelmolens want die zitten nagenoeg nooit verstopt.
wibe
@jehan
nee jehan, jullie hoeven niet bij ons komen bemesten 😛 papa gaat morgen bij hof vragen naar vogelsang (evt. vredo), en bij kleinhesselink gaan we vragen naar sloodsmid, heb je ook geen foto ofzo ervan? ik kan op de site van veenhuis ook niks vinden.
wibe
@me

snijkast gaat het om, niet dat ding op de bemester, maar dat ding aan de tank 😛
jehan
Die wie wij hebben wibe zijn nogal groot omdat we veel meer uitstromingen hebben als bij jullie ..heb zo geen foto van kleine verdeelmolens
wibe
Ja, we moeten maar eens kijken wat het gaat worden
+1
dx11
Op mijn tank wil ik dit apparaat gaan plaatsen.

speelziekbv.nl/index1.php/?actie=pshow

Kost iets meer als 2000 euro.

Onze loonwerker heeft ook een Vredo snijkast op zijn tank, maar die moet hij regelmatig leeg spitten, omdat het meer een zeef is als een snijkast 😞 .
FENDT 716
Ik keek net nog even naar dat pdf bestand van de slootsmid snijkast maar ikk zie dat deze op de zeklfde mannier werkt als de vredo snijkast maar de vredo snijkast heeft meer van die vorkjes waar door de vredo snijkast het waarschijnlijk kleiner snijd.
FENDT 716
@ dx 11 dat wat jij bedoelt is meer een hakselaar en dat wordt meer toe gepast op vacuumtanken en WIBE heeft het over een tank met een wormpomp en dan dient de snijkast ook als stenen vanger. want een snijkast word voor de pomp geplaats.
fendt-412
Zoals dx11 het al zegt, het is meer een zeefkast dan een snijkast.
Hebben thuis een slootsmid snijkast, is zon beetje hetzelfde als een vredo.

Zit orrigineel een terugslagklep tussen, zodat je niet alles de tank in kunt draaien.
Hebben die er tussenuit gehaald. Kunnen hem nu een slagje terugdraaien wanneer hij vast zit, bij een klosje oid.. Rommel valt dan in een lager gelegen deel van die snijkast. Kunnen dan weer door. Halen hem dan elke dag leeg, of als hij heel vaak vast slaat.

Hij kan iig niet overweg met een pluk kuilvoer. Het beste is gewoon te zorgen dat er geen rommel in de put komt. Ben je ook niet zon kast nodig. Alleen in de praktijk weet je het meestal wel...
wibe
@fendt-412

ja, dat voorkom je toch niet. we zijn over onze oude ook zeer tevreden, weet niet of die nog gemaakt worden, dacht het niet
Fendt-LSA
Snijkasten van vredo vind ik het mooist werken, makkelijk troep eruit te halen en bijna nooit verstopt
Wimsumar
@dx11

Je bedoelt deze vuilafscheider van Speelziek denk ik?
(Vind ik ook een goede)

speelziekbv.nl/index1.php/…
fordmajor
De snij kast wat je er nu aan hebt zitten vind ik wel het beste, zitten nooit verstopt,
maan820tms
Verveat of vogelsang zijn goeie berichten wat ik hoor:)
dx11
@Wimsumar

schijnt erg goed te werken idd, maar kost veel capaciteit. Die tubovuller/vuilhakselaar verhoogd deze juist.

Echter heb ik nog niemand gevonden die ervaring met dit apparaat heeft.
JD 6330
Wibe, Vredo zijn naar mijn mening de beste snijfilters halen voor 99 procent alle troep eruit, paar dingen die belangrijk zijn: snijfilter hoog monteren zodat je er een kruiwagen of shovel bak onder kunt zetten dan kun je de troep tenminste fatsoenlijk kwijt als dit niet kan krijg je hopen strond op het land of in de wei en dit is niet echt wat.
wij hebben nu 4 jaar een vredo snijfilter en nog nooit wat mee gehad. en je moet niet de kleinste uitvoering kiezen want deze zit zo vol er zijn 3 uitvoeringen en voor een boerenzodebemester kun je het beste de middelste nemen, deze hebben wij ook.
hobbyboer
Quote @JD 6330:
Vredo zijn naar mijn mening de beste snijfilters

Denk je daar nu (5 jaar later) nog steeds zo over?
Ik zag foto's van een nieuwe tank op je profiel: Rij je nu weer zonder?
hobbyboer
Quote @wibe:
we moeten maar eens kijken wat het gaat worden

Toch Slootsmid geworden? Hoe bevalt die?
En weet je (of iemand anders) toevallig ook de verschillen tussen Vredo en Slootsmid?
Favorit614
@hobbyboer lijkt me gewoon vredo.
Ff een sticker er op van Slootsmid.
hobbyboer
Quote @Favorit614:
lijkt me gewoon vredo.
Ff een sticker er op van Slootsmid.

Ja, dat was ook mijn eerste gedachte, daarna ging ik beter kijken en ontdekte toch wat (detail) verschillen, maar heel duidelijk heb ik het nog niet voor ogen.
Kan ook zijn dat ze inmiddels alweer nieuwere type's hebben bij Vredo en dat ik die vergelijk met een oudere Slootsmid (en dus ook Vredo?)

Heb een prijs liggen voor een nieuwe Vredo snijfilter en ben wezen kijken bij een gebruikte 'Slootsmid', toen ik daar kwam had ik Vredo in mijn hoofd zitten en vroeg daar dus ook naar en toen keken ze me heel raar aan, volgens hem was het een Slootsmid, dus nu weet ik het ook niet meer.
Favorit614
@hobbyboer Maar persoonlijk zou ik voor een Vogelsang Rotacut M serie gaan.
als die tussen de 6"slang en tank komt
Ik denk dat die met de prijs aardig kunnen mee komen
radium45
@Favorit614 Goede keus
wibe
@hobbyboer inderdaad slootsmid geworden. in begin ging t niet want hij liet teveel plukken Door dus hadden we telkens de verdeler dicht zitten. Toen hebben we er nog een paar extra 'tegenkammen' bij in gelast en nu gaat t perfect. het vullen gaat vlotter als met de oude snijmolen heb ik het gevoel. Na het vullen laat ik hem altijd even een paar seconde andersom lopen zodat die zen tegenkammen schoon maakt. De plukken wie er af komen bezinken dan onder in de snijmolen, eind van de dag ff een keer de deur los dat alles er uit kan en dan heb ik nooit meer verstopping.

verschillen met vredo zijn er niet egt denk ik. gewoon een namaak
hobbyboer
@wibe Mooi dat het goed gaat!

Heb je ook nog iets verandert aan de messen? Omdat normaal de scherpe kant strak langs de tegenkammen gaat, als een schaar. Dat knip/snij effect heb je nu bij de extra tegenkammen niet?
Of wil je anders een foto maken van jullie aanpassing?
wibe
@hobbyboer nee ik dacht dat dat allemaal origineel was gebleven. tank staat bij de buurman in de schuur dus kan zo geen foto maken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
40