Ford 4600 - Richtingaanwijzer op het dashboard demonteren.

Graag wil ik de richtingaanwijzer op het dashboard demonteren.
Kan iemand mij zeggen hoe deze is te demonteren. Er zitten aan de zijkant twee schroefjes (rode pijlen) maar hiermee is hij niet te demonteren. Zit er aan de onderzijde ook nog een bevestiging?
ChristianM

Reacties

ChristianM
Zie foto.

(klik om te vergroten)

+2
simon
Onder het dachbord 3 kleine moertjes. Dan heb je hem los.
Fordje-3610
@simon kun je daar makkelijk bij of moet het dashboard eraf? Want de knipperlichten van mn 3610 doen het ook niet vermoedelijk is de + stroom losgekoppeld door de vorige eigenaar.
ChristianM
@simon en @jammermaarhelaas Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga proberen de schroefjes los te krijgen.
Kan iemand mij ook vertellen wat de functie is van het middelste lampje en het lampje daarachter? gaan die branden als een aanhanger wordt aangesloten?
+1
jammermaarhelaas
@ChristianM

De 3 lampjes op rij zijn verklikkers voor respectievelijk de richtingaanwijzer van de tractor, eerste aanhanger, tweede aanhanger. Het lampje daaronder is verklikker voor groot licht, je ziet die ook wel eens met een blauw kapje.
jammermaarhelaas
Je kunt er bij met bijvoorbeeld een dopsleutel (volgens mij 7 of 8 mm zeskant) op een lang verlengstuk waarmee je het handvat van de sleutel onder de tank kap kunt houden. Ik gebruik er vaak een lampje bij om eerst te kijken waar de moertjes zitten, en zo de sleutel goed te kunnen richten.
Het is even lastig, vooral bij het terug monteren van de richtingaanwijzer.

Misschien is het een aanrader om de plus pool van de accu even los te nemen. Bij het sleutelen onder de kap aan de richtingaanwijzer heb je kans dat je de contacten van het contactslot raakt/of klemmen los trekt.

De schakelaar zelf is echt degelijk, en als je hem los hebt is het koper van de contacten goed te behandelen/reinigen zodat ie weer vele jaren vooruit kan.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!