Mini puller

Ik wil met een kameraad een mini puller gaan maken, nu is mijn vraag wat voor een blok kan ik het beste gebruiken het moet een 4cilinder zijn.

Deel dit topic

Reacties

tom xla
Mag het ook een turbine zijn?
glenn820
Als het maar 4cilinder is en niet meer dan 2liter, en wat niet al te duur is.
Clear-up
Wat is niet al te duur?
joozt
Gewoon een autoblok? 2 liter 4 cilinder? Die zijn er genoeg! 😉
Rieen
Met n 2liter motor 4 cilindsr ga je nie ver kome nie. neem aan dat je dan in de 950kg klasse gaat rijden. ga je al gouw naar methanol. en een v 8 blok. die er 1iter door jaagt per seconde;)
ford-major
@ rieen : jij denkt aant de ntto a divisie,
je hebt in andere organisaties ook minipullers met automotoren 😉 ik neem aan dat hij die bedoelt..
Cassie
Als je nou hard rjidt rijd je ook lkkr zuinig 😃
Shrekkie
Blok uit een Audi en dan 1 met een viertraps carburateur 😃 Dat wil wel.
Siebenga
16 jaar en dan een minipuller maken.. ik zeg succes 😛 Hoop dat er lui met meer ervaring en hogere leeftijd bij die groep zit. Elke keer met de skelter en kar die minipuller naar wedstrijden brengen is ook wel weer wat 😛
tom xla
Opel astra motor 1.8/1.6 16v(betekend 16 kelpper) dan chiptuning er op zette en turbo en andere inspuiting in de meeste zit nu singel point injectie dan ombouwen naar multie point injectie met grotere verstuiver's
tom xla
Of een blok van een subaru inprezza die hebben ook veel power.
Shrekkie
Nounou Sieb jij bent vrogger ook een klein Siebje geweest met grote dromen 😃
glenn820
Wat zou dat uitmaken dat ik 16 ben?

@ford-major, ik dacht ook al aan een autoblok, maa reven jullie mening vragen:P en wat voor een frame zouden jullie nemen??
tom xla
@glenn820 hoe wou je dat eigenlijk met de bak doen?
glenn820
Ook dat wou ik vragen;) kameraad van de dacht motor van een Bmw de bak en de aandrijfas, maar dat lijkt mij niet erg sterk
Clear-up
Je dacht ook al aan een autoblok, wat had er anders in gemoeten? een grasmaaier blok? 😛
En aandrijfas + bak zul je moeten versterken, vrij prijzig geintje is dat.
de vries
Als ik zo,n ding zou bouwen zou ik er n 1.9 tdi moter voorleggen uit n golf of audi een boel koppel standaart al en je kunt er door hier en daar wat aan te passen toch aardig pk,s uit krijgen en kwa transmisie moet je gaan voor n achterwiel aangedreven as bijv van n ford siera bijv
glenn820
Oke bedankt voor de info, wij hadden zelf oook al bedacht voor transmissie achterwiel aangedreven as
GROENEDEERE
@glenn820

welke klasse en welke organiatie wil je gaan rijden???
tom xla
Of je maakt in de achteras een soort van variomatic als je begrijpt wat ik bedoel want dan is het gewoon gas geven en hij gaat uitzich eigen harder je hebt dan ook geen schakel momenten meer .
riverside
Gezet frame met een VW motor en iveco achteras?
glenn820
Dit willen wij gaan doen :

Minidiesel
Minidiesels zijn tractoren die niet breder mogen zijn dan 1,35 meter en niet langer dan 2,70 meter. De machine moet zijn voorzien van een dieselmotor, die ook dieselolie als brandstof moet consumeren. De complete aandrijving, die bestaat uit motor, versnellingsbak en achteras, is meestal afkomstig uit een auto. In de minidiesel sport mag gebruik worden gemaakt van één zuigermotor met maximaal vier cilinders en een cilinderinhoud van ten hoogste 2,0 liter. Het maximaal toerental mag niet meer dan dertig procent hoger zijn dan dat van de standaard motor en niet meer dan 6500 tpm bedragen. Het gewicht van de machine (inclusief chauffeur) bedraagt 630 kilo. Opvallend is dat in deze klasse ook jeugdigen vanaf twaalf jaar (onder begeleiding) mogen deelnemen. Naast de minidiesel sport bestaan er ook nog de minidiesel sport turbo en de minidiesel supersport, waarin de deelnemer zich wat meer technische vrijheden kan permitteren, zoals de montage van een turbocompressor.
riverside
Da dat weet ik, gewoon zelfbouw versnelingsbak in douwe
glenn820
Weet je hoe moeilijk dat is
GROENEDEERE
Regel is niet echt duidelijk. het max toerental mag nierr dan 30% hoger zijn dan dat van de standaard motor. en niet meer dan 6500 toeren. die 6500 toeren is zo bereikt.
riverside
Jullie willen een minidiesel, als je iets makkelijks zoekt ben je in de pullingwereld al verkeerd, dan zal het toch in de buurt van de standaardklasse komen ( met alle respect richting de standaart rijders! )
dx11
link.marktplaats.nl/398466145/

Frame moet je zelf maken, en de versnellingsbak kan het wss wel hebben. En al moet je eens per seizoen de versnellingsbak vervangen, so wat? Bij de sloop ben je ook voor een geeltje weer klaar ja.

Ik denk dat het voor een 16jarige best mogelijk is, mits deze jongen er egt geld aan uit wil geven, behoorlijk kan sleutelen, en goed kan lassen.

En natuurlijk die de goede contacten heeft. 😛
dx11


Ow, jij bent van dit ding, laat dan maar.
riverside
Het moet wel allemaal kloppen ja
Rieen
@ford majoor.

joa. k weet ook nie beter;)
zit wat by de total exepion;)
tom xla
Als je een beeje handig bent dan moet je een opel astra diesel blok nemen met een 16v en dan chiptunen(leverd +-25 pk's extra) andere inspuitings ventielen(leverd rond de 55pk extra) en dan kan je ook nog een turbo er op zetten en nog wat dingen zo als kopafvlakken ontsteking en koppeling. maar als je die eerste drie dingen doet zit je al gou aan de 200 tot 350 pk dus dat is aardig wat of wil je meer?
ihc-driver
@tom xla je praat wel heel erg makkelijk. Wat jij daar op noemt die eerste 3 dingen kost zo 2000 euro, knap geld voor 16 jarigen die beginnen met deze sport.

daarnaast praat jij van ach, ff dit doen ff dat doen. Alles wat jij opnoemt is werk van specialisten NIET voor 16 jarigen. Zeker al 10 jaar motorblokken getuned of niet?

Ik heb zelf autoblokken getuned dus weet waar ik over praat.
riverside
Misschien heeft ie wel een goeie erfenis, of ander geluk in het leven
guy s
Ik zou eerder een oudere dieselmotor nemen turbo erop ( als dat mag) , andere en grotere dieselpomp erop ietsjes meer toeren en veel meer diesel, versnellingen en achteras van tereinwagen eronder,
RF-HanomagR19
@dx11

Quote:
Ow, jij bent van dit ding, laat dan maar.Bijgevoegde foto's:
Iseki Onbekend

haha die reactie.

Zal de rolkooi laten lassen door iemand die het wel kan.
tom xla
@ihc-driver een turbo er op zetten en kop afvlakken kan je zelf alleen chiptunnen moet je laten doen.mits je handig bent en goedgereedschap heb

ik leer nu voor automonteur dus ik weet ook wel waar ik over praat.
glenn820
Ik heb die rolkooi niet gelast en die cultivator ook niet! ik zet allemaal maar foto's op meer niet hoor:D en als je t zelf beter weet mij best,
walker1
Zijn genoeg merken met een 2.0 diesel of iets kleiner. bekend zijn de 1.9 VW diesels.
maar ook de franse merken hebben goede 1.9 dieselmotoren.
heb zelf ooit een renault 19 diesel gehad, bijna 4 ton mee gereden.
kevinFord
@Rieen

dom ofzo
er staat tog dat het niet meer mag zijn dan 2 liter 4 cilinder,
het voor minidiesel turbo zo heet de klasse
de meeste zijn uitgevoerd met auto onderdelen
kevinFord
@dx11

ja goede contacten zowiezo
en lassen en constructie maken, geen probleem
ik wil dat gaan doen met glenn820.
en ik werk bij smederij oldenhave vorden.
momenteel bekend van michiel de ryter.
en team hurricane ziet nog geen 14 km verder op:D

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
40
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
14