Spanningsregelaar uitmeten met multimeter

Ik heb het vermoede dat mijn spanningsregelaar stuk is hoe kan ik dit uitmeten of controleren

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
Gilliam,

Welk merk spanningsregelaar praten we over.
Je kan de accuspanning meten bij stilstaande motor en daarna bij lopende motor, wel iets verhoogd toerental. De accuspanning zal bij lopende motor hoger moeten zijn, tot 14 volt bij een 12 volts accu. Is de accu spanning gelijk bij lopende motor of veel hoger dan 14 volt dan is de regelaar defect.
Gilliam
Het gaat om een shibaura su 1341. Ik heb een tijdje trug de accu gemeten gehad stilstaant en gaf 12.40 (ongeveer) aan bij een draaiende motor ging die maar naar 12.57 en daar bleef hij ook op. Hij ging niet hoger ook bij het rijden niet
Gilliam
En daarom dacht ik ook al meteen aan de alternator die defect is omwille van dat de accu niet bij laad
fendtjecis
@Gilliam gewoon alternator demonteren en naar een revisiebedrijf brengen. Zij herstellen deze of als die te ver op is een nieuwe.
Gilliam
Ok merci maar hoe kan ik weten of dit de alternator of spanningsregelaar is, (vraagje uit interesse)
redeagle14
@Gilliam als je spanning op de lampaansluiting zet en hij laadt wel dan is de regelaar stuk.
Gilliam
Hoe bedoel je de lampaansluiting?
+1
redeagle14
@Gilliam de draad die naar de controle lamp gaat.
+1
bas101
Lijkt erop dat dynamo defect heeft of sterk vervuild is , als je zelf handig bent zou ik eerst dynamo demonteren en grondig schoon maken , dus ook van binnen , dan komt meestal ook t defect aan t licht bijv defect koolborstels of lagers , daarna weer monteren en kijken wat die dan doet .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0