Lamellenkoppeling - werking

Kan iemand mij de werking zeggen van een lamellenkoppeling. een site waar dat opstaat is ook goed.

Deel dit topic

Reacties

RobinBos
Een lamellen koppeling bestaat uit een aantal vaak kleine koppelings plaatjes afgewisseld met metalen tussen plaatjes. het ene heeft een binnen spline, en het andere een buiten spline. Door middel van een hydraulische cilinder (grote diameter) worden deze samen gedrukt, als je er genoeg druk op zet kunnen de platen met binnensline, en buitenspline niet meer afzonderlijk van elkaar draaien, en zijn ze dus gekoppeld.
RobDeutz104
Goed uitgelegd Robin, en eiegnlijk meestal draaien die lamellenkoppelingen in de olie
__Bulcke__
Idd goed uitgelegd! bedankt he!
ramrod
Tik eens 'wet clutch' in op youtube; erg leuk en leerzaam om de animaties te zien
RobinBos
De lamellen draaien inderdaad vaak in olie ja.
Ik wil toch nog even op mijn verhaal terug komen, ik schrijf dat het onder druk zetten van die platen met een hydraulische cilinder gebeurt, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Dit kan ook met een overtop koppeling of iets dergelijks. Als ik me niet vergis gebruikt ZF dit bij oudere tractoren, met een A-centrale vooras aandrijving.
TomopSame
Je bedoelt de Ortlinghaus-lamellenkoppeling? Deze werkt door middel van een koppelbus die enkele hefbomen bediendt die dan de lamellen samendrukt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
54