Feldmeister - informatie over feldmeister

Ik en een vriend hebben een feldmeister gekocht die helemaal uit elkaar licht nu zoek ik nog informatie die bruikbaar kan zijn. de tractor is helemaal gedemonteerd en ligt op twee pallets. nu ben ik informatie aan het zoeken over deze 20pk sterke tractor.

Deel dit topic

Reacties

Fendt_favorit
Informatie is bijna niet te vinden. Ze werden vroeger door Landbouwbelang Sevenum geimporteerd, en daarom zie je ze hier in de buurt veel. In Duitsland waren ze groen, en heette ze Wesseler. De motoren zijn gewoon van MWM, daar is veel over te vinden, en vernsellingsbak en achterbrug van ZF, waar ook goed informatie over te vinden is.
Fendttrisixfan
K'weet ook dat ze onder verschillende namen zijn en ken wel iemand die bijna alle types ervan heeft (1tje niet dacht ik) anders moet je contact opnemen met hem
wolseley
Vewema was toch het zelfde?
valmet6400power
CVT6230
Bij Mevr. van Schie uit Amsterdam kun je waarschijnlijk wel een kopie van onderhoud/reparatie verkrijgen. 020-6164375 na 19.00 uur, of e-mail: landbouw@eden.nl
Schluterfan
@wolseley

Klopt ongeveer, maar Vewema werd verdeelt door Ford dealers, en was blauw met rood als ik mij niet vergis. Er zijn er niet zoveel verkocht.

Ik geloof dat Feldmeister ok nog verkocht werd onder de naam Weseler. Iemand in het dorp heeft er eentje. Een kameraad van mij heeft dan weer een echte Feldmeister, ik geloof een W of WL20, deze is orange met gele velgen dacht ik. Echt fijne trekkers om op te rijden. De handgas is zo'n lange hendel naast het rechter spatbord, een keer wat anders dan zo'n ding aan het stuur.
paulvana
Hallo, net de trotse bezitter van een feldmeister w18uit 1958 geworden.
Ik ben op zoek naar de gril.
Kan iemand me helpen?
Groet Paul.
Huuuuub
@paulvana
Een grille voor een feldmeister is bijna niet aan te komen.
Zelf maken of veel zoeken en bellen met feldmeister verzamelaars.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2