Vervangen kabelboom International 353, welke dikte draad?

Hallo allemaal,

Ik ben van plan om de kabelboom van mijn IHC 353 te vervangen, omdat veel van de aanwezige elektra niet werkt. Nu staat bij het Elektriciteitsschema in mijn Gebruikershandleiding allerlei verschillende dikte kabels. Is het nodig om deze diktes aan te houden, of kan er ook gebruik worden gemaakt van één dikte? Zo ja, welke dikte kabel adviseren jullie dan? En, hebben jullie tips waar je het beste kabels in verschillende kleuren kunt kopen?

Ik hoor graag van jullie!

Bram

Deel dit topic

Reacties

Frits-vl
Hoi Bram,

Het is verstandig de verschillende diktes van de draad aan te houden, deze zijn namelijk berekend op de stroom die ze moeten vervoeren naar de gebruikers. Als deze te dun zijn kunnen ze smelten of kan de gebruiker niet genoeg stroom krijgen, met storingen als gevolg.

Het is mogelijk om een dikte te adviseren, je pakt simpelweg de dikste kabel die in de kabelboom zit, die kun je overal voor gebruiken. Te dik is niet erg.. te dun wel.

Bij www.genius-electrics.nl hebben ze een grote hoeveelheid verschillende diktes en kleuren. Je kunt ze overigens ook bellen met dit soort vragen, ze zijn altijd behulpzaam.

succes!
BramK
@Frits-vl Ah oke, bedankt voor de reactie en de tips! In het schema staat als dikste draad (Buiten die van accu naar startmotor, 40.0mm^2) een draad van 6.0mm^2. Als ik deze voor alle draden gebruik kan dit dus geen kwaad?
Klein Rot
@BramK
6mm^2 is waarschijnlijk de kabel van de dynamo naar de startmotor/accu dit is veel te dik voor alle andere verbruikers, dan krijg je het dashbord niet meer dicht. Voor de knipperlicht installatie en de koplampen zou ik 2,5mm^2 gebruiken en voor de kleinere lampjes achter het dashbord 1 of 1,5mm^2

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden 423 en 353 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN