Illustratie van:

Fordson Dexta - Start koud niet op de startmotor

Hallo
Ik heb een nieuwe accu op m'n dexta gezet (95ah 830a). Maar nu start hij koud nog steeds niet met de startmotor. Als je hem aansleept is het een paar meter en dan loopt hij. Zodra hij even gelopen heeft en je start hem dan opnieuw is het starten lopen met de startmotor.
Waar kan dit aan liggen?
Alvast bedankt,
Groet Roberto

Deel dit topic

Reacties

jd4050
Startmotor of een slecht contact of bedrading een mogelijkheid, maar meten is weten.
Robbo
@jd4050 dus gewoon kijken hoeveel stroom de startmotor trekt? Hoeveel mag dat max wezen?
jd4050
@Robbo

ja, en of de accuspanning niet te ver zakt.

hoeveelheid amperes is beetje lastig te zeggen, maar als je startmotor meer dan 500/600 ampere continu trekt is die meestal wel aan revisie of vervanging toe. maar dat vermogen ligt ook aan hoe zwaar je startmotor is.
Robbo
@jd4050 volgens mij is zo'n originele startmotor 2,2kw.
jpljonkman
Ik heb meerdere uren besteed aan een soortgelijk probleem met mijn dexta... Eerst dacht ik aan de startmotor. In elkaar, uit elkaar, in elkaar en ik kan hem nu blind (de)monteren 😀 (dat kun jij uitsluiten, immers hij kan warm starten) Daarna lukt het starten door een hulpaccu+kabels van aan de auto accu + accu van de dexta. Dat is geen nette manier maar daarmee kon ik wel de startmotor definitief als probleem uitsluiten. Ik durfde hem niet aan te slepen, want je weet niet of er een koud/warm loper is geweest. Dus besloten de accu te vervangen. Gloednieuwe accu en wat denk je... niet starten. Grrr. Oké, ik had al vele tips gehad (en blijkbaar een stront eigenwijze tractorrijder) toch maar de accu kabels vervangen door andere dikke kabels. JAAAAAA, in 1 keer starten. De kabels kosten niet veel en dat blijkt toch vaak een probleem te zijn.
Robbo
@jpljonkman bedankt voor de reactie! Dan ga ik even kijken naar de kabel. Het koude weer zou ook wel niet meewerken maar normaal gesproken zou hij toch wel moeten starten na een poosje gloeien?
jpljonkman
@Robbo Bij koud weer heeft die van mij er ook moeite mee. Goed voorgloeien en bij echte koud autopilot...
Robbo
@jpljonkman ja precies.. Dan ga ik binnenkort in ieder geval even naar de kabels kijken of dat nog wat is.
Klein Rot
@Robbo ,

Zorg inderdaad dat de kabels goed zijn voldonde doorsnede/dikte, en dat alle verbindingen schoon zijn. Eventueel een aarde kabel trekken direct naar de montagebout van de startmotor.
paulusmahandel
Anders een Ford 5000 startmotor erop bouwen.
Advies van een hele goede fordkenner uit Willemsoord.😉
Hier uitgevoerd en prima geslaagd.
Robbo
@paulusmahandel past dat gewoon? En moet er dan ook een druk schakelaar oid op gebouwd worden of is dat nog met zo'n hendeltje?
paulusmahandel
@Robbo nee het losse start relais kan er tussenuit.
En gewoon een (druk) startschakelaar er tussen.
Ja de startmotor zelf past gewoon
klaas565
@Robbo je moet gewoon een mf kopen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden startproblemen en startmotor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!