Illustratie van:

Steyr 540 - hydrauliekoliefilter

Hallo tractorfans,

sinds kort hebben we een steyr 540 voor de blokkendoseerwagen staan, maar als je nu de hydrauliek gebruikt, hoor je een oorverdovend (trillend) geluid van de hydrauliekpomp komen, alsof er te weinig olie in de achterbrug zit, maar dat is niet zo. Ook kun je zien dat de olie schuimt als je de peilstok eruit trekt. Ik vermoed nu dat dit alles komt doordat het filter verstopt zit, maar een nieuwe kon ik niet vinden. Ik vond namelijk op internet alleen uitwendige filters, terwijl onze trekker een inwendig hydrauliekfilter moet hebben (onder een driehoekig dekseltje onder de stoel?). Ik zou graag meer info hebben en te weten komen waar ik zo'n filter vinden kan. De herrie is niet te harden, en ik denk dat de pomp het zo niet lang uit gaat houden.

Groeten Dorus Konijn

Deel dit topic

Reacties

jefke
Dat heeft onze 760 ook, maar die zijn hydroliek is versleten 😞 ( -14000 uren) enkel op heel lage toeren maakt het geen lawaai.
CVT6230
De olie voor de hef zit niet in de achterbrug, maar in het hefdeksel, en het filter zit idd ook in het hefdeksel. Volgens mij hebben wij nog een filter liggen, maar ik denk dat deze filter ook nog wel bij een dealer in de buurt te bestellen is.
collega hobbyboer
Is dat filter wat jij bedoelt niet gewoon om schoon te maken met diesel en dan weer terug te plaatsen,
casejxu
Heey dorus jij ook hiero??;) rijd je met die steyer toch even naar haan!! wij hebben nl overal een oplossing voor he;) dat weet je,,, heb je vrijdag nog wat aan je sleeptouw gehad??
Steyr thomas
Waarschijnlijk is je ventielenblok versleten. dit is waarschijnlijk niet zelf te maken. onze 185 doet dit ook, en daar zit overal nieuwe olie en filters en o ringen op.
het blok er af halen en dan laten repareren is de enige optie.
janzetor
Je kunt het filter wel schoonmaken in dieselolie of wasbenziene, maar je kunt ook even proberen zonder filter, dan weetje of het daar van komt. Maar als er schuim op de olie staat dan is de olie vermoedelijk niet goed.
Maar een nieuwe filter of eventueel pomp is zonder meer te verkrijgen.
wij hebben ook nog een 540 die het een beetje doet als het heel erg vriest, maar als je hem in het begin niet te veel toeren laat draaien hoor je het niet en als hij warm is dan doet hij het niet. Kan het ook een overdruk zijn die iets lekt ?
Valtra-Fordpower
@casejxu

Jij werkt bij De Haan Kwadijk?
Hebben ze die herder al verkocht die wij toen bekeken hebben? 😛
casejxu
Ik werk daar ja...
enne welk bedoel je?? die in de hef?? dacht dat die idd weg was ja;)
janzetor
Steyr geeft aan dat er in de winter ook wel
SAE 10 W in kan. Normaal zit er 10 tot 11L
20 W op. Maar ik doe er iets meer in, anders gaat de kieper niet helemaal omhoog.
Valtra-Fordpower
Nee, die zij aanbouw, al heel ff leden. Van eeen MF kwam ie.
casejxu
Oja die legt er nog ja, is nu maar schoongespoten.... ziet ie er (heel klein beetje) ietjes beter uit;) maar waar kom jij vandaan dan?? en wat is jou achter naam??
Valtra-Fordpower
Koenis, Hoogwoud.
Wij hadden er destijds voor gekeken, maar te duur bevonden en te veel bijkomende kosten ivm ombouwen naar een Valtra. ff later vonden we er 1 in Friesland, een BOS gedragen in de hef. Dat is nu degene die we bezitten.
casejxu
Oowhkee ja naam heb ik wel wat gehoord ja toen,,, en in de hef is met aan en af bouwen ook veeel makkelijker
Valtra-Fordpower
Aan- afbouwen is het werk niet, gebeurt maar 2-4x per jaar. 😛
Maar tis makkelijk, al is de BOS een zware jonge met 2,5Ton. Als de giek languit staat gaat de trekker toch wel iets neigen.
mariosteyr540
Hoi

ik heb ook sinds 5 jaar een 540 de laatste tijd geeft deze ook en gierend geluid als ik de hef of hefmast gebruik en deze wat zwaarder belast, hef mast komt dan niet goed omhoog als deze belast word .
ik denk inderdaad dat of de olie te laag is of iets verstopt.
ik heb nog niet verder gekeken waar de olie inmoet de filter zit enz ... ben benieuwd waar het probleem zit. ik zal binnenkort het klepje eens losschroeven.
de oliestok voor de hydro weet ik niet te vinden ??

grt mario
Wimsumar
Beste MarioSteyr540: Dat gierende geluid wordt veroorzaakt door het verpompen van (zeer) koude olie de laatste tijd.
mariosteyr540
Bedankt

het driehoekig dekseltje heb ik gevonden, nog niet open gehad, een peilstok ?? is die er ook in de buurt ?
mariosteyr540
Hoi

ik heb vandaag de driehoekige deksel onder de stoel los gehaald, hieronder de filter gevonden, deze was niet verstopt of iets dergelijks, ik heb hem toch schoongemaakt en terug geplaatst.
voor de deksel zit nog een moer maat 32, er zit geen peilstok aan .
ik heb met een lang dun ijzer gemeten en echt onderin zat 5 cm 'olie', lijkt hydro met schuim erdoor ,.Wie weet of dit inderdaad de vul/meet dop is voor de hydroliek olie en hoe hoog moet die staan....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 540 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
11