Ford 5000 - Laad heel weinig bij

Hallo,

ik heb een Ford 5000 die slecht bijlaad, als ik de accu opmeet tijdens het lopen dan geeft die maar 12,44 volt aan als ik dan de verlichting aanzet loopt hij af en als ik de verlichting weer uitzet loopt hij weer op naar de 12,44 volt en niet hoger. Er zit een wisselspanning dynamo op.
wie weet waar dit aan ligt? de dynamo heb ik al schoongemaakt.

gr Sjoerd

Deel dit topic

sjoerdboom

Reacties

jasper01
Is de accu zelf niet overleden??
sjoerdboom
@jasper01 de accu is net nieuw dus lijkt me niet is een 12v 130 ampere
sjoerdboom
Hier een foto van de dynamo

(klik om te vergroten)

De bruin met groene en de bruin met gele draad lopen naar de stroom regelateur en zijn daar aan elkaar verbonden de gele draad loopt naar de startmotor
nhmonteur
@sjoerdboom nog even een vraagje over je dynamo. Werkt jou toerenteller goed? Ik zie dat je dynamo een aansluiting heeft voor een toerentellerkabel.
sjoerdboom
@nhmonteur Het werkte eerst niet maar ik heb het kapje onder losgeschroefd en het tandwieltje naar boven gedrukt en toen werkte het goed, maar nu is hij weer gestopt dus is het weer terug gezakt denk ik.
nhmonteur
@sjoerdboom en heb je dit zelf gemaakt of zat dit er al zo op? ben namelijk op zoek naar een wisselstroomdynamo met een toerentelleraandrijving.
sjoerdboom
@nhmonteur Nee dit zat er al op.
+1
sjoerdboom
@nhmonteur Ik heb een controle lampje aangesloten maar dat hielp niet, dus is de dynamo bij de garage geweest en werkt weer en de toerenteller werkt ook weer goed.

(klik om te vergroten)

county854t
Hoeveel meet je direct aan de dynamo? Waarschijnlijk is je dynamo stuk of je regulateur
sjoerdboom
@county854t Als de accu aangesloten is 12,44 volt en als de accu polen los zijn meet ik maar 0,04 volt. is de regulateur nog wel nodig als er een wisselspanning dynamo op zit?
+1
nhmonteur
@sjoerdboom nee, de regulateur zit bij een wisselstroomdynamo in de dynamo zelf.
Heeft hij het hiervoor wel altijd goed gedaan?
Brand je acculampje wel als de trekker op contact staat en gaat hij uit nadat de motor loopt?
Als hij dit allemaal doet en je hebt een te lagenlaadspanning, dan is hoogstwaarschijnlijk de dynamo kapot.
sjoerdboom
@nhmonteur er zit geen controle lampje op dus dat zal wel ergens door verbonden zijn. Ik weet niet of hij het hier voor wél goed deed heb de trekker nog maar net.
Of zit het probleem in het controle lampje omdat deze niet aangesloten is?
basia
Bij een wisselstroom dynamo heb je echt wel een controle lampje nodig ; dit om even een begin magnetisme in het anker op te wekken .
(D + aansluiting of IG aansluiting gaat naar controlelampje )
sjoerdboom
@basia ok bedankt dan ga ik dat eerst proberen.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!