New holland T6080 koelvloeistofverbruik

New holland t 6080 begint langzaam aan steeds meer kvs te verbruiken, was het vroeger alleen met zwaar cultiveren, is het nu met alle iets belastende werkzaamheden.

In anderhalve dag mest rijden toch weer een liter kwijt uit het boven gelegen reservoir.

Trekker heeft 7500 uur, radiateur is dicht, motorolie is zwart.

Iemand dit euvel al eens mee gemaakt bij een NH en is het wijsheid om er mee door te rijden.

Ik hoor graag jullie mening.

Deel dit topic

Reacties

+1
Fordje4600
Niet mee doorrijden, kost een hoop geld... denk een koppakking lek
wim-same
Of lekt toch ergens naar buiten dat direct verdampt. maar de kans is toch heel groot dat de koelvloeistof in het carter komt. Komt er veel walm uit de carter ontluchting ?
wim-same
Kan veel oorzaken hebben, maar een motor mag nooit geen koelvloeistof "gebruiken ". Niet mee door rijden, eerst oorzaak opzoeken en repareren.
wouterdp
Begin met een nieuwe stop op je radiator en je expansievat, als het daarmee niet opgelost is druk steken op je circuit als motor stil ligt bij koude motor(max 1 kilo). 1 liter per anderhalve dag is te weinig om te zien, aangezien hij alleen maar gaat lekken met druk op het circuit dus als hij warm is en dan verdampt het meteen bij zulke kleine hoeveelheden.
stevenb
@wouterdp bedankt 👍 gaan we proberen
+4
nhmonteur
Een liter na anderhalve dag is redelijk veel.
Er kunnen een aantal oorzaken zijn. Het zou kunnen zijn dat de koppakking lek is en de motor daardoor water gaat verbruiken. Maar meestal verbruikt het dan veel meer en vaak krijg je dan ook heel veel druk op het koelsysteem waardoor de motor het water eruit gaat gooien.
Een koppakking nakijken kan alleen als de kop eraf is dus kijk eerst alle andere dingen na.

Is de waterpomp nog goed? Geen speling en hangen er geen druppels aan?
Zijn alle waterslangen nog droog en ook bij de aansluitingen op de radiateur en motor. Ook de aansluitingen onder de cabine voor de kachel goed bekijken.
Zet ook eens de kachel aan en ruik dan of je geen koelvloeistof lucht ruikt uit de luchtuitstromen. Dit zou evt kunnen leiden naar een lekke kachelradiateur.

Succes met zoeken.
stevenb
@nhmonteur Ik ga eerst een nieuwe stop proberen om dit uit te sluiten, bedankt voor de tips 👍👍
Jeppe
Heb het ook een tweetal jaren geleden gehad, toen was het opgelost met een nieuwe stop....
+1
stevenb
@Jeppe ga ik proberen 👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0