Behoud accu in de winter.

Hallo,

ik gebruik mijn trekker haast niet in de winter maar hoe kan ik de accu het best bewaren.
In juli is er een nieuwe opgekomen maar moet ik die er afhalen en vorstvrij opbergen of gewoon een klem er afhalen. Eventueel een druppellader eraan of niet en van het voorjaar weer opladen.

Als iemand weet wat het beste is hoor ik het wel.

Deel dit topic

Reacties

international-633
Gewoon binnen zetten aan de druppellader.
Wimsumar
Beste WO562 Driver: De vloeistof in een accu is een mengsel van zwavelzuur en water. Naar mate een accu ontlaadt, wordt deze oplossing steeds wateriger ( immers, het zwavelzuur reageert met de loodplaten waarbij de electrische stroom vrij komt). Dt betekent dat een ontladen accu inderdaad kan bevriezen ( en inwendig beschadigen, zelfs kapot knappen).
Het is raadzaaam de (langdurig ongebruikte)accu tegen bevriezen te beschermen door deze opgeladen te houden en/of ergens vorstvrij op te slaan.
DaanHaar
Makkelijkste is een massa slot, wanneer je de sleutel eruit haalt gaat de accu niet leeglopen door lekstroom in het circuit. Als je de trekker in de winter echt niet gebuikt accu eruit halen en bij 5 graden of hoger bewaren. Wil je dit allemaal niet dan even 1 x per twee weken trekker starten en een half uurtje laten lopen.
Mc_douwel
Gewoon aan de druppellader zeten in de winter als je hem dan nodig hebt wil die zo starten
WO 562 Driver
Bedankt voor de reacties. Denk dat ik hem er afhaal en op een warme plaats neerzet.

Als ie er af is moet hij dan ook af en toe aan de lader.
bert8210
Wat verstaan jullie onder een druppellader?
international-633
Is een apparaatje dat de accu op spanning houd, lijk beetje op acculader.
Fokke
Bij druppelladen word het spanningsverlies van de accu gecompenseerd. De laadstroom is vrij klein, ongeveer 0,1% van de capaciteit van de accu.
Als je de trekker toch bijna niet gebruikt kun hem het best gewoon de hele winter aan de druppellader laten staan.
DaanHaar
Als je de accu er af haalt wanneer deze vol is, bv nadat de trekker een tijdje heeft gelopen dan hoef je hem bij het er weer op zetten later niet meer te laden.
RF-HanomagR19
Bij ons staan ze aan de druppellader. Het vriest wel in de schuur (paar graad maar)
Same Minitauro 60
Een druppellader en een batterijslot! Een groot plezier voor jou en je batterij 😉 Voor een €100 ben je van alles af! En je batterij zal ook veel langer meegaan 😄
Wimsumar
Beste SAME Minitauro 60: Voor die € 100,- heb je ook een nieuwe accu en kun je bij normaal gebruik/onderhoud ook weer 10 jaar verder.
tone29
Een massa slot erop!
Watekupe
Beste Wimsumar, vertel mij eens even waar je die accu's kunt krijgen van 100 euro, die 10 jaar mee gaan...
schluterman
De meeste goede accus gaan 4 tot 5jaar mee
Wimsumar
Beste Schluterman, Watekupe e.a.: Ik vraag me af wat jullie met accu's uithalen? Ik heb twee trekkers, van 22 en 23 jaar oud: Op beide zit de tweede(!) accu.
De Varta die er vanaf nieuw opzat heb ik op +/_ 8 à 9 jarige leeftijd weggegeven (voor hobbytrekkers) en daarna een Optima Redtop gemonteerd.
P.S.: Lees op de volgende website iets over "de levensduur van de loodaccu".

accuzeeland.nl/technisch.html/
schluterman
@Wimsumar

ik heb het hierbij over gewone accus de optima red top die heb ik in mijn schluter staan en die is iederdaat 9 jaar oud
+1
Wimsumar
Beste Schluterman: Ik hoop dat je ook wat Gegoogled hebt op internet. Laat dan duidelijk zijn dat er nogal kwaliteitsverschil is tussen de diverse merken accu's waardoor de levensduur beïnvloed. Ook het aantal keren dat de accu bijna leeg raakt schijnt enorm de levensduur te bepalen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
163