Ervaring met een Canon 55-250 IS lens

Ik zou mij een nieuwe lens willen aanschaffen,
iemand ervaring met "grote" bereik lenzen?
Heb nu een 18-55 lens en zou willen overgaan naar een
n Canon 55-250 IS lens, is voor op een Eos 1000D

Tips over andere lenzen zijn ook welkom.

Deel dit topic

Reacties

redprideworldwide
Ps: deze vraag is voor de leden die zich bezig houden met het maken van mooie foto's en niet voor mensen die hier iedere foto op zetten die ze maken.

Onzin reactie's verdwijnen vanzelf
Boerenjongen16
Ben ook opzoek naar (weer) een telelens ook voor ver bereik, dus ik hou dit topic wel even in de gaten.

(bol.com/nl/p/…)

Hoever bereik heeft deze zuiver... Graag ook informatie!
maartendankers
Is het trouwens niet een Idee om een Camera topic aan te maken met specifieke vragen 😄 Waar alleen mensen reageren met echte vragen of verstand.
Boerenjongen16
@maartendankers Zou mooi zijn!
-Mike-
Heb een olympus e 600 met 14-42 lens en 40-150 qua afstand kom ik er een heel eind mee! maar ik zit altijd te kloten met me instellingen, heb hem nooit echt goed staan, ene keer is hij te donker, dan weer te wazig

Maar qua het grote bereik ben ik best tevreden 😉
joozt
Ik heb op mijn EOS 1000D een Sigma 18-200 lens en ben er erg over te spreken! Mooie groothoek en toch een mooi zoombereik! Ik maak alleen weinig 'trekkerfoto's' met de spiegelreflex. Dan heb ik vaak gewoon de compactcamera mee!
william brooymans
Weer een nieuwe camera kopen Jeroen???

Als je deze lens neemt samen met je kitlens dan heb je omgerekend 13x zoom. wil je echt informatie over bepaalde lenzen ga dan eens zoeken op Canon forums daar zitten vaak professionele fotograven die veel meer over een lens kunnen vertellen dan de meeste hier (niet kwaad bedoeld). heb ik zelf ook gedaan (wel bij Nikon fora ligt mij beter).
Boerenjongen16
Hoever kan je daar mee inzoomen dan joost?
Ja William, weer een nieuwe! 😉
william brooymans
Ikzelf heb trouwens een Nikon D90 met 18-105 lens en een 70-200 lens.
deerefan
Ik heb ook een canon 1000d met de gewone 18-55 lens en nog een 70-210 te leen maar ben ook een beetje aan het rondkijken naar een mooie zoomlens en ik zit te twijfelen tusse de tamron 18-250 of de 18-270
redprideworldwide
Probleem is dat ik geen 500 euro wil uitgeven voor 1 lens, blijft een hobby, maar ik ga zeker eens opzoek gaan naar zo'n forum.

Deze 55-250 kost 250 Euro en dit wss 1 van de goedkoopste
joozt
@Boerenjongen16

Quote:
Hoever kan je daar mee inzoomen dan joost?

tjah hoe leg ik dat uit! 😛 tot 200 mm.! Ik vind het eigenlijk ver genoeg! Misschien als je herten of de kontharen van Lady GaGa wilt fotograferen dat je naar een superzoom toe moet maar voor mijn doen is 200 mm. voldoende!
william brooymans
Let op met fotografie spullen: goedkoop is duurkoop!!!
spenentrekker
Ik heb een Canon EOS 400D (als je die nu koopt is dat de 1000D) en heb die nu zo'n goeie 3 jaar. Laatst heb ik een Canon Zoom Lens EF-S 18-200mm IS gekocht en daar ben ik wel tevreden van. Vroeger had ik (en nu nog eigenlijk) de fabrieklens (de 55-200 zonder IS) De IS is wel een hele hulp als je uit de vrije hand een mooie zoom-foto wil maken maar als je echt ver wil gaan of verder dan 200mm, dan raad ik je wel een statief aan, anders worden je foto's onscherp, ook met IS. Wil je daarintegen foto's maken in stoffige omstanigheden of wil je foto's maken op/van tractors in volle actie, raad ik je ook een gewone filter (UV-filter) aan om de lens toch enigsins te beschermen tegen indringend stof. Dat kost niet veel geld (+- €30, afhankeleijk van de filtermaat) en kan je een hoop geleuter besparen. Wil je een goeie verkoopssite van cameramateriaal, ga dan eens naar kamera-express.nl/ daar hebben ze alle cameramateriaal. Ook al mijn materiaal (camera, 4 lenzen, flitser, filters, ...) komen daarvan en ik ben daar zeer tevreden van. Het scheelt voor ons Belgen, voor Nederlanders weet ik het niet precies, een heel stuk in de prijs. Veel succes ermee.
Boerenjongen16
De Canon 18-200 lens gaat die goed op bijvoorbeeld een 550D/ 500D ?
emvee
Kijk ook maar is op www.photozone.de of www.fredmiranda.com wordt deze lens getest en reviewt. Lens komt goed uit de test, bij verschillende merken is veel voor Canon. (de Tamron 70-300 3.5-5.6 VC komt ook wel erg goed uit verschillende testen) Wil je kwaliteit dan kost 't pegels. Een allround zoom is mooi(heb zelf een 18-200mm VR voor de noodgevallen, (p.s. is te koop) maar haalt vaak niet de scherpte dan een aantal verschillende lenzen over hetzelfde bereik.Heb er zelf geen ervaring mee aangezien ik met Nikon spul schiet.
Kijk ook is online bij FotoKonijnenberg uit Den Ham, staat de 55-250 voor 209,-.
emvee
Is een Tamron 70-300mm4-5,6 Di VC
emvee
Is 5 keer optisch ja. Zet er zo een paar onverscherpte op van MF-en met 18-200mm VR Nikon
joozt
@fendt415

Flikker op met dit soort reacties! Wat is dit? Juist Tractorfan! En waar stikt het op tractorfan fan? Juist, foto's! En waar maak je foto's mee? Juist, met een fotocamera!!!
Sybren91
@fendt415

wat doe je nou moeilijk, er wordt hier een zeer nuttige vraag gesteld over het maken van goede foto's, toch de basis van deze site, en dan ga jij er moeilijk over doen dat dat hier gevraagd word? je bent toch niet verplicht dit topic te lezen?
warmerbros
Ik heb een canon 450d met een tamron lens 18-200 kan je dichtbij en veraf foto's maken is een soort allrounder ik zou wel een grotere willen maar een 300 lens haalt het niet gek veel dichterbij dan kan ik beter deze houden die ik heb werkt voor de rest prima
spenentrekker
Als je een beperkte lens hebt, bv tot 200mm, kun je met converters werken. Zelf heb ik die niet, maar die kun je bij bepaalde lenzen gebruiken, zo vergroot je het bereik. Dit is een goedkopere manier om je bereik uit te breiden. Wel worden je foto's iets donkerder dus heb je een langere sluitertijd nodig.
Ernst-Jan
@-Mike-
op een Olympus wordt een 150mm een 300mm lens, vanwege de kleinere sensor. Bij Canon is deze vermenigvuldigingsfactor 1.6 (is 2 bij Olympus)

@redworldprideAls je sport wilt fotograferen of iets dergelijks is het een prima lens. Optisch is het een super lens, maar het licht er net aan wat je er mee wilt.

Een 18-200/250/270 of iets dergelijks zal ik in elk geval niet aanraden. Trouwens, camera spul zal ik niet via Bol.com kopen, die zijn te duur. Ik ben zelf klant van www.cameranu.nl en www.fotokonijnenberg.nl

@spenentrekker een converter werkt alleen (goed) op de dure lensen. Bij andere lensen verlies je autofocus omdat de camera niet voldoende licht krijgt.

Hoewel er hier natuurlijk veel mensen iets van fotografie weten, is dit natuurlijk niet de plek om hier iets over te vragen. Op een forum als www.eosdigitaal.nl zitten alleen fotografie liefhebbers, op deze site is al erg veel geschreven over verschillende instellingen en dergelijke.
Daar kun je een hoop vinden 😉
Koe
"t is net wat je budget is, en wat je ermee wilt doen.

18-200 is prima lensje voor de beginner, en voor degene die niet wil wat ie met z'n leven aan wil. Kun je alles mee fotograferen, alleen kwaliteit levert 't niet echt ofzo

Ik zou eerder bezuinigen op de body, dan op de lenzen. Koop bijv. een Eos 1000D met twee goede lenzen, ipv. een 500 met een mindere lens. De lens+fotograaf maken de foto, de body maakt het allemaal wat makkelijker.

En wat de vraag van reprideworldwide betreft: als ik jou was zou ik naar een grotere fotozaak gaan, en 'm daar is uitproberen. Verder heb je nog het Canon forum, en natuurlijk photozone etc. Nadeel van fora zijn vaak de uiteenlopende meningen en reacties waar je nog niet veel wijzer door wordt. Bij de betere fotozaak mag je de lens vaak wel ff testen, kun je t zelf ervaren 😉
Deere Hunter
Ik maak gewoon foto's met m'n mobiel
redprideworldwide
Ik heb gekocht, 55-250, na wat revieuws te lezen, was ik overtuigd.

Toch bedankt voor de hulp!
spenentrekker
@redprideworldwide

veel succes ermee 😄
mwHein
Ik heb een tijdje in Japan gewerkt. Daar was alles Nikon. Had zoveel lensen voor nikon dat ik nu D300 heb aangeschaft. Bevalt prima. Heeft veel meer mogelijkheden dan wat ik me kan bedenken. Leer het toestel nog steeds beter kennen. Neemt wel veel tijd in beslag als je van een geavanceerde camera alle ins en outs wilt leren kennen. Voordeel, delete kost niets.....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
5