John Deere 3130 - Pakking deksel dieselpomp wordt er uit geperst

Na het reviseren van de motor en brandstofpomp, is na een aantal uren lopen de pakking van de bovendeksel van de roterende CAV pomp er tussenuit gekomen. Dit zou betekenen dat hier druk op staat dit zou volgens mij niet mogen gezien op deze bovendeksel de retour aangesloten zit. De retourleiding is gecontroleerd deze is helemaal open.

Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn?
MC-farmer

Reacties

geertyb0y
Er staat wel degelijk constant druk in het pomphuis (dus ook deksel). Kan zijn dat de installatie van de pakking niet goed is gebeurd, of de druk in het huis te hoog is.

Ik zou teruggaan naar het bedrijf waar deze gereviseerd is.
MC-farmer
@geertyb0y Dat is inderdaad een optie, echter moet ik dan heel de zaak weer demonteren, heb wel gebeld naar dat bedrijf voor advies, ze gaven aan dat er ergens een boutje op te boren is om de druk wat te verlagen. Bedoelen ze dan de banjo bout van de retour of welk boutje zou dat kunnen zijn? Dat werd me namelijk niet helemaal duidelijk uit het verhaal.
geertyb0y
@MC-farmer er zit een restrictie in de retouraansluiting, welke dus voor de druk zorgt. Maar om dit zomaar op te boren lijkt me erg vreemd, is een gecalibreerd gat als het goed is
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!