Ford 3600 - storing

Hallo
mijn schoonvader heeft sinds 1 maand een ford 3600 aangeschaft
geen problemen met het ding sinds de afgelopen week
als de tractor koud is is er niks aan de hand,zodra hij wat warmer word gaan er 2 lampjes lichtjes knipperen op het dashboard(voorgloeilampje en startlampje)
als wij dan wat gas geven/toeren maken gaan de lampjes bijna uit en zodra gas los is gaan ze weer vrij fel knipperen,het knipperen gaat op de snelheid van het toerental in stationair
verder merken wij niks aan het rijden of wat dan ook
kan iemand ons hiermee helpen?
wat kan het zijn en kan het kwaad?
groetjes tom

Deel dit topic

tomhurk

Reacties

weurding
Dynamo die minder goed bijlaadt bij laag toerental, kan weinig kwaad
john633
Dynamo al nagekeken?
tomhurk
Wat kan ik eraan doen?
meten hoeveel volt hij uitgeeft?
maar dan is mijn vraag nog hoe kan het met koude motor niet en met warme motor wel?
en waarom gaan de lampjes dan juist branden?
Hano-Deutz
Tegen dat de motor is warm gedraait heeft de dynamo het verlies op de batterij door te starten bijgeladen en daarna kan deze zijn stroom moeilijker kwijt en gaan je lampjes branden.
Wimsumar
Beste TomHurk: Je hebt het over het "voorgloeilampje en startlampje". Dit zijn het oliedruklampje en het laadstroomcontrôlelampje. Dat het laadstroomlampje bij stationair toerental ( Hoeveel is dat overigens? ) "mee gaat knipperen op de Kadans van de motor" komt vaker voor ( is niet erg). Bij toerentalverhoging moeten ze echter allebei helemaal uit zijn.
Als jullie de motor starten, draaien jullie de contactsleutel dan helemaal terug naar de "0"-stand of laten jullie 'm (zoals het hoort) op de "contact-stand" staan? ( Op de "0"-stand bij draaiende motor gaan de lampjes namelijk branden).
old man jose
Als het een gelijkstroom dynamo is en het contact staat uit gaan de lampjes branden bij het inschakelen van een gebruiker die over contact loopt bv( claxon, remlicht, ruitenwisser ind aanwezig), als het contact aanstaat en de lampjes gaan branden te weinig spanning. Bij een wisselstroom dynamo gaan de lampjes branden bij te weinig laadspanning.
Wimsumar
Beste Old man jose]

Quote:
Bij een wisselstroom dynamo gaan de lampjes branden bij te weinig laadspanning.

Ik neem aan dat dan alleen het laadstroomlampje dan gaat branden. ( Oliedruklampje blijft uit)
old man jose
@Wimsumar
De mogelijkheid va een massa probleem is ook nog aanwezig end an gaan ze beiden branden.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!