Illustratie van:

Pleksgewijs roestbehandelen

Hoe kan je het beste een roestplek behandelen? Of in iedergeval, hoe kan je het beste zorgen dat het niet uitbreidt? Dus met wat voor middelen en materiaal. Wat is echt 'not done' bij een behandeling tegen roest?

Deel dit topic

Reacties

claasfendt
Goed blank maken dan ontvetten en bij schilderen ik doe meestal eerst een beetje menie en dan licht schuren en dan gewone lak en als hij doorgerot is stuk uitslijpen en nieuw stuk in lassen
Steyr thomas
Wat claasfendt zegt! goed blankmaken en dan in de ijzermenie zetten.
Je heb ook van dat speciale spul dat de roest soort oplost. weet iemand soms hoe dat spul heet. ik zag het trouwens bij wheeler daeler
spenentrekker
Je bent best dat je eerst met de slijpschijf al het roest volledig weghaalt of met een staalborstel maar dat duurt wat langer en is een stuk lastiger. Daarna ben je best dat je eerst een grondlaag legt en die goed laat opdrogen en pas daarna een toplaag in kleur legt want anders komt het roest gegarandeerd terug. Of koop een New-Holland, die hebben daar geen last van, het is toch allemaal plastiek XD
CASE1455xl
unimog-ford-nhthebest bedoel je cola?:P Eerst goed met slijptol met staal borstel het staal goed blank maken, iets verder dan het roest gezeten heeft. {Het beste is eigelijk schoon stralen}. Daarna de blanke plek eventueel met een fohn verwarmen, en dan in sprayen met Zink spray, daarna kleur lak, en dan nog een laagje of 2 blanke lak. Succes!
Michiel-Biervliet
Of goed bank schuren, of er iets van een zuur overheen laten lopen, dan lost de roest op. Daarna of goed in de grondverf zetten of ijzermenie.
KHD Deutz-Fahr
@unimog-ford-nhthebest
fertan heet die roest oplosser, en je hebt ook roest omvormers, zoals noverox. Werkt allebei goed. Maar is verrekte duur, Noverox is 10 euro per 100 ml.
KHD Deutz-Fahr
@CASE1455xl
Zinkspray en gewone lak hebben een hekel aan elkaar, dat hecht niet goed op elkaar. Als je zinkspray gebruikt, moet je een speciale 'grondverf' gebruiken, anders hecht de lak niet goed.
KHD Deutz-Fahr
Coaten:
- schoon schuren, slijpschijf, staalborstel
- ontvetten, met thinner, of metaalontvetter, goed schrobben met een borstel
- spoelen, plek schoonmaken met demi water, weer goed met de borstel er over heen, (water waar mineralen uit zijn gehaald, is beter dan gewoon water) zodat er geen ontvetter achterblijft
- voor behandelen met roestwerende menie
- primer/grondverf aanbrengen
- laklaag aan brengen, 2 keer
- afwerken met blanke lak 'vernis'

Kleine onderdelen, zoals beugels ontroest ik wel eens in een zoutzuur bad. Zoutzuur is alleen in 'bad vorm' te gebruiken, en het is verschrikkelijk gevaarlijk spul!!

Zonder een goede reiniging van het metaal heeft verven eigenlijk amper zin, hoe schoner het metaal, hoe beter de hechting van de verf!
RF-HanomagR19
rustbuster.nl/Fertan/Fertan_produkten.htm/

Werkt goed dit spul. Tegen roest. Je kunt het onbehandeld laten, dus je hoeft alleen maar in te smeren.
Mocht je hem wel willen overschilderen/spuiten dan eerst goed met water afwassen. (had ik niet gedaan, had de gebruiksaanwijzing niet gelezen, en mocht opnieuw beginnen met spuiten)

RF
Fendttrisixfan
Ik schuur het altijd eerst en dan beetje van dat linkse spul erover
luuk006
Als het mooi moet:
compleet blank maken,
Primer erop,
lak erop
polijsten.

Als het niet veel uit maakt,
gewoon tectyl
volvo430
Moet je owatrol gebruike is roest omzetter zet roest in metaal om gewoon ff blanke maken owatrol erop 24 uur late droge en dan verf erover
martijn-fendt
Als je roestplekje hebt en je wil het nie toverspuite maar ook nie laten uitbreiden gewoon ff schoon maken en beetje vet erop smeren 😃
Kareltje
@martijn-fendt

Wat bedoel je met schoonmaken? Roest eraf?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Tractor ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
18