Agria 1600 - Olie lekkage langs omschakel hendel naar frezen

Tijdens het vrezen komt er olie omhoog langs de omschakel hendel , is daar wat aan te doen?
frans-nagtegaal

Reacties

frans-nagtegaal
Foto toegevoegd

(klik om te vergroten)

Het rode handeltje is de omschakeling voor de frees
ad-schoenmakers
@frans-nagtegaal Dag Frans , sinds kort ben ik ook in het bezit van 'n Agria 1600 (R) die weliswaar niet meer loopt want helemaal versleten (cylinder + zuiger) maar hij was ook gratis , dus......Heb kort daarna 'n andere Agria 1600 kunnen kopen , zie mijn inbreng hierover elders .
Dus nu naar jouw vraag inzake de olielekkage : ja , daar is wat aan te doen .
Waar bij jouw machine (versnellingsbak)olie omhoog kruipt is de aansluiting van de zgn. "Holm" op het versnellingsbakhuis , het zgn. Getriebegehäuse .
Ga naar www.agria.de , klik bovenaan in het hoofdmenue op ersatzteilsuche .
Er verschijnt dan 'n nieuw keuzemenue , beginnend met Motoren en direkt daarna als 2e gevolgd door Einachser , en klik hier op Einachser , dan verschijnt meteen als allereerste de Agria 1600 .
De allereerste en dus oudste "bodenfräse" van Agria .

Klik vervolgens op Agria Universalmachine 1600/L .
In 'n nieuw menue zie je dan als eerste : Getriebe , vervolgens Kupplung gevolgd door Motor Anbauteile . Klik , eenmaal daar aangekomen , op : Zusammenbau : Gehäuse , Holm und Motor.
Er verschijnt vervolgens 'n exploded view met dezelfde benaming en dan zie je daar het onderdeel , waar het bij jou aan mankeert : 'n papieren pakking die volgens het smarte !
verkeerslichtenidee - groen,oranje,en rood- niet meer leverbaar is .

No stress.
Gewoon alles wat nodig is demonteren , goed schoonmaken -lees ontvetten-
en licht schuren . Daarna , als het niks mag kosten , gewoon met silikonenkit van de Action 'n mooie ronde rups leggen en alles weer samenvoegen.
Beter is natuurlijk 'n product van bijv. Loctite of gelijk(w)aardig , omdat deze speciaal ontwikkeld zijn om bestand te zijn tegen div. typen en viscositeiten olieën .
Hoop dat je hier iets aan hebt .

Zelf ga ik de onlangs aangeschafte Agria helemaal losschroeven dus ben ik dan in de gelegenheid om deze pakking met behulp van de Holm als mal na te maken .

Misschien wel meer dan één............................

Groet , Ad
caseboy
Welke rode hendel bedoel jij, die grote voorste of dat kleine hendeltje net onder t kistje
frans-nagtegaal
Die kleine rode moet je draaien om de frees aan of uit te zetten.
Die grote dient nergens voor
caseboy
@frans-nagtegaal ik zou eens proberen te kijken of je die buis waar de hendel inzit eraf kan halen en dan zal in die buis of de bak wel een o-ring of een kering zitten schat ik.
Als ik bij de mijne kijk zit er achter ver onderaan de buis een schroef ok schat dat deze is om de hendel te borgen in de buis.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agria 1600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!